Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Politiske kræmmere indtog markedsdage

Skrevet d. 17-10-2013 |
Rss-feed

Der var frit valg i mange boder og på mange hylder da der i går var politisk indslag på onsdagsmarkedet i Tarm. De der gik efter nisser, ost og fisk fik varer med i hånden.

Poul Bülow pob@jv.dk
TARM: Allerede ved 6-tiden i går morges var de første kræmmere på tæerne for at finde deres plads på markedspladsen ved bybækken.
Da lyset brød frem blev der » pruttet « om prisen på de mange varer. Blandt de mange kræmmere var der restsalg efter en god markedssæson samt forskud på allehelgensaften og jul. Ved biblioteket var der en kreds af politikere som søgte at holde varmen i markedsføring af byrådsvalget 19. november.
- Et flertal i byrådet har besluttet at der skal spares en halv milliard kroner. Men det holder ikke. De bliver nødt til at spare 700 millioner kroner, lød det fra SF'eren Niels Rasmussen, Tarm, og så fik han på puklen af alle andre partier.
- Hvorfor har SF aldrig villet være med til at indgå forlig.
I stedet afskærer de sig fra indflydelse, lød det kristendemokraten Kristian Andersen, Tarm, der er med i det brede budgetforlig som tælle alle partier - undtaget SF.
Da byrådsmedlemmer, kandidater - forstærket af borgmesteren - skulle sætte tal på nedskæringer, lød forklaringen, at » det ser vi på efter valget « . Eneste som gav et bud var Jacob Hildebrandt Hansen, der opstiller for Liberal Alliance: - Vi skal udlicitere kommunal service, og det vil spare 45,2 mill. kr.
SF forklarede, at de både vil spare og sætte skatten op. Valgmødet bød også på debat om vindmøller, og her var borgmesteren blandt andet på banen med klare anbefalinger af en fortsat udbygning - gerne i havet ud for Hvide Sande.Gå tilbage til oversigten