Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Forsyning må godt bygge - delvist

Skrevet d. 15-10-2013 |
Rss-feed

    

Forsyningssekretariatet godkender Ringkøbing-Skjern Forsynings rolle i opførelsen af Innovest - i hvert fald noget af den.

Leif Nielsen leif@bergske.dk
Forsyningssekretariatet, der fører tilsyn med de danske forsyningsselskaber, har godkendt en del af Ringkøbing-Skjern Forsynings rolle i byggeriet af et innovationscenter i Skjern.
Lokalpolitiker Niels Rasmussen ( SF) har stillet spørgsmålstegn ved, om forsyningen med sin investering i projektet bygger for mere, end selskabet reelt har behov for.
Forsyningssekretariatet har set på byggeriets størrelse og på det beløb, forsyningen vælger at investere.
Og så begynder tingene ellers at blive komplicerede. For den del, Forsyningssekretariatet har set på, omfatter alene det, som Ringkøbing-Skjern Spildevand er med i projektet for. Underselskabet til selve Ringkøbing-Skjern Forsyning har oplyst, at investeringen er på 35 millioner kroner til en del af Innovest, som innovationscenteret skal hedde.
Niels Rasmussens argumentation i forhold til byggeriet er, at man som forsyningsselskab ikke må bruge penge på andet end den primære drift. Det har Forsyningssekretariatet tidligere tilkendegivet er korrekt, men i det her tilfælde er det altså i orden at investere i administrationsbygninger og garageanlæg, også selv om det ligger i et innovationscenter.
Det kommer til udtryk ved, at Forsyningssekretariatet har givet Ringkøbing-Skjern Forsyning mulighed for at hæve sine takster.
Elmo Flaskager, bestyrelsesformand i Ringkøbing-Skjern Forsyning, understreger overfor Dagbladet, at det ikke er planen at hæve forbrugernes betaling med baggrund i investeringen i Innovest.
Ellers er formanden fåmælt i forhold til Innovest. Licitationen om hvilken entreprenør, der får lov til at bygge centeret afgøres inden for de nærmeste dage, og før det er på plads, ønsker han ikke at kommentere på det finansielle aspekt i sagen.
Ifølge Dagbladets oplysninger løber forsyningens andel af projektet op i 95 millioner kroner, og ikke blot de 35 millioner kroner, som Forsyningssekretariatet har taget stilling til. Det kan hænge sammen med, at investeringen er delt i flere dele: Spildevand, som Forsyningssekretariatet har sagt god for, vand og biogas.
Elmo Flaskager vil ikke oplyse, om det er sådan tingene hænger sammen på nuværende tidspunkt.
»Jeg ønsker ikke at kommentere på budgettal, før vi har de faktuelle tal. Det har vi inden for de kommende dage,« lyder beskeden fra forsyningens formand.
At forsyningen -som Dagbladet er blevet oplyst -vil finansiere en stor del af projektet ved at udsætte planlagte anlægsinvesteringer, vil Elmo Flaskager dog godt kommentere på.
»Vi vedtog en anlægsplan i 2010, og den fastholder vi.
Det gælder blandt andet spildevandsanlæg, vandværk og kloakeringer,« fastslår Elmo Flaskager.
»Det er ikke planen at hæve forbrugernes betaling med baggrund i investeringen i Innovest.
ELMO FLASKAGER, bestyrelsesformand i Ringkøbing-Skjern Forsyning.Gå tilbage til oversigten