Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Grønne vil tage enge fra byrådet

Skrevet d. 06-10-2013 |
Rss-feed

Klagenævn har to gange underkendt byrådets afgørelse i miljøsag.

Poul Bülow pob@jv.dk

Det bør ikke længere være byrådet i Ringkøbing-Skjern som bestemmer hvordan naturen forvaltes på Værnengene i den sydvestligste del af kommunen. Det er meldingen fra Danmarks Naturfredningsforening.

 

- To gange har Natur-& Miljøklagenævnet underkendt byrådets afgørelser, så nu kan det ikke længere være byrådet, som har ansvaret.

 

Det bør i stedet være Naturstyrelsen, som overtager forvaltningen, siger biolog Jan Pedersen, Danmarks Naturfredningsforening.

 

- Området er udpeget til miljøføltsom område og fredet af hensyn til fuglene engryle og brushøns, fortæller Jan Pedersen og fastholder: - Men hverken landmænd eller byrådet retter sig efter afgørelser i Natur-& Miljøklagenævnet.

 

- Først taber byrådet en afgørelse om hvordan landmænd må drive området.

 

Kort efter får landmænd besked på, at de bare kan fortsætte med at pløje. Det går simpelthen ikke, at Ringkøbing-Skjern byråd har ansvar for så vigtig en del af naturgrundlag for blandt andet engryle og brushøns, siger Jan Pedersen.

 

Byrådsmedlem Niels Rasmussen ( SF), Tarm, var indtil kommunefusionen formand for miljøudvalget i Egvad Kommune. I dag er han medlem af miljøudvalget i den nye kommune, og siger til JydskeVestkysten: - Fredningen af Værnengene bør genoptages. Det er helt urimeligt, at området ødelægges, og det sker med tilskud fra EU.

 


FAKTA

 


Værnenge

 

I 1977 blev Værnengene fredet første gang. I 2003 blev fredningen revideret og området omfattet af en frivillig miljøordning ( MVJ-aftaler). Siden udløb af disse har landmænd genoptaget driften.

Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 06.10.13 af  morten
typisk at et venstre byråd tager mere hensyn til en landmand end til hele befolkningen i kommunen
#2 | Skrevet den 06.10.13 af  Niels Rasmussen
Ja, Morten. Det er ganske rystende, hvordan Venstre varetager og subsidierer et enkelt erhvervs interesser...