Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Byrådet sender fallitbo til afløser

Skrevet d. 22-09-2013 |
Rss-feed

Venstre og støttepartier tøver med at udpege besparelser på halv milliard.

af Poul Bülow pob@jv.dk

De unge flygter ud af kommunen og pengene fosser ud af kommunekassen. Det eneste som synes at løbe rundt i Ringkøbing-Skjern Kommune er de mange vindmøller.

 

- Da vi lagde budget for i år, var det ikke et øje tørt, og kommunaldirektøren takkede, bukkede og fortalte hvor visionært byrådets havde handlet af hensyn til borgere og forvaltning. Året efter er vi tilsyneladende på fallittens rand, fortæller byrådsmedlem Niels Rasmussen ( SF), Tarm.

 

Men Niels Rasmussen har i flere år været imod den økonomiske politik, som Venstre og Socialdemokrater har kørt Ringkøbing-Skjern Kommune efter. Han var så meget imod, at hans daværende partifæller, i Socialdemokratiet, gav ham sparket.

 

Nu er Venstre og Socialdemokrater, støttet af Kristendemokrater, i færd med at skrive budget for 2014, men gemmer et underskud. Når de ikke at spare og forklare i valgkampen, skal et nyt byråd overtage hvad der lignet et fallitbo.

 

- Vi står over for store udfordringer, fastslår den socialdemokratiske gruppeformand, Karsten Sørensen.

 

Kommunaldirektør Niels Erik Kjærgaard forklarer Herning Folkeblad vejen til besparelser: - Vi skal også have et nyt borgersyn.

 

- Hjemmehjælperen kan for eksempel godt bede gamle Peder om selv at gå til postkassen, for det er god træning for ham. Borgerne skal også lave noget.

 


FAKTA Målet for besparelser

 

Hvis der ikke findes besparelser, vil Ringkøbing-Skjern i 2017 have et underskud på 496 millioner kroner og et underskud i kassen på 234 mio. kr. I byrådets bestræbelser på at finde besparelser har de ansatte fået opgaven at udpege 150 mio. kr.

Gå tilbage til oversigten