Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Miljøminister ser på plan for biogas

Skrevet d. 11-09-2013 |
Rss-feed

Byrådets afvisning af miljøvurdering af biogas rejst over for Ida Auken.

Poul Bülow pob@jv.dk
Kan der opføres 30-40 biogasanlæg i Ringkøbing-Skjern Kommune uden byggeriet bliver genstand for en miljøvurdering. Og bliver fjernvarmeværker tvunget til at aftage biogas.
Det er blandt de spørgsmål som byrådsmedlem Niels Rasmussen ( SF), Tarm, forleden rejste i et møde med miljøminister Ida Auken ( SF).
- Byrådets beslutning om at afvise at biogasanlæg bliver genstand for en miljøvurdering er komplet uforståeligt, siger byrådsmedlemmet.
- Da jeg forleden havde et møde med miljøministeren rejste jeg spørgsmålet, og det er mit klare indtryk, at ministeren interesserer sig for den problemstilling.
- Formentlig bliver byrådets afvisning af at miljøvurdere også en sag, som Miljøklagenævnet skal tage stilling til, lyder det fra Niels Rasmussen, der også er medlem af bestyrelsen for Danmarks Naturfredningsforening Ringkøbing-Skjern.

Tvivlsom foræring
Niels Rasmussen er desuden medlem af bestyrelsen for Ringkøbing-Skjern Forsyning, som har fået milliardsatsningen på biogas » foræret « af flertallet i byrådet.
- Dermed slipper kommunekassen for at stå som garant for den tvivlsomme satsning. I stedet bliver det så forbrugerne, som kan komme til at betale underskud i det tvivlsomme regnestykke, siger Niels Rasmussen.

FAKTA

Fire anlæg
Tre nye anlæg biogasanlæg skal opføres, ved Borris, Ådum og Lyne, og kobles med Kent Skaannings anlæg i Sønder Vium til Skjern Fjernvarme.Gå tilbage til oversigten