Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

SF: Vi skal vide mere om biogas

Skrevet d. 07-08-2013 |
Rss-feed
Mystik: SF vil vide, om forbrugere i forsyningsselskab kommer til at hænger på regning, hvis satsning på decentrale biogasanlæg viser sig at give underskud.

Poul Bülow pob@jv.dk

Vil byrådets satsning på 30-40 decentrale biogasværker blive en udgift, som kan måle sig med den økonomiske katastrofe, som opstod da forbrugere i Viborg gik i gang med at bore efter varmt vand i undergrunden? - Vi ved det reelt ikke, siger byrådsmedlem Niels Rasmussen, Tarm, der er SF's repræsentant i byrådets teknik-og miljøudvalg.

Han er tillige medlem af bestyrelsen for Ringkøbing- Skjern Forsyning.

- Forvaltninger i byråd eller forsyningsselskabet har ikke fremlagt økonomien i projektet, fortæller Niels Rasmussen.

Han måtte sammen med sin partifælle, Peder Sørensen, se sig nedstemt af flertallet i miljøudvalget.

Selv om de to stemte imod et forslag og byrådsmedlem Elmo Flaskager, der er formand for forsyningsselskabet, var udelukket, blev vedtagelsen sikret af Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet.

- Vi kender ikke økonomien, og hvor meget forbrugere i forsyningsselskabet kommer til at hæfte for. Og vi har ingen dokumentation for, at det fjerde anlæg, hos Kent Skaanning, i Sønder Vium, overhovedet virker, siger Niels Rasmussen og understreger: - Og så er det komplet uforståeligt, at flertallet ikke vil vurdere, hvordan 30-40 biogasanlæg vil komme til at påvirke miljøet i kommunen.


FAKTA


Biogas i rørledninger

Hen ved otte millioner kubikmeter biogas skal føres i en 39 kilometer lang rørledning fra Borris, Ådum og Sønder Vium til Skjern Fjernvarmeværk. Det eksisterende biogasanlæg i Hegndal kobles på, og der skal også leveres biogas til Skjern Papirfabrik.Gå tilbage til oversigten