Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Tilsyn forlanger svar angående innovationscenter

Skrevet d. 13-04-2013 |
Rss-feed
Tilsyn forlanger svar angående innovationscenter
Tilsynet under statsforvaltningen har bedt kommunen om et høringssvar i forbindelse med RK-SK Forsynings rolle.

Carsten Bille Petersen cape@bergske.dk

SKJERN: Statsforvaltningen i Region Midtjylland har bedt Ringkøbing-Skjern Kommune om at komme med et høringssvar i forbindelse med projektet med at få bygget et innovationscenter i Skjern.

Byrådsmedlem Niels Rasmussen ( SF) har sendt en række spørgsmål til Tilsynet under Statsforvaltningen, hvor han stiller en række spørgsmål om Ringkøbing-Skjern Forsynings rolle i projektet.

Forsyningen betaler størsteparten af de omkring 140 millioner kroner, som etableringen af innovationscenteret kommer til at koste, og i sidste ende er det Ringkøbing-Skjern Kommune, der har taget den beslutning.


Mere end der er behov for?

Forsyningen er nemlig et kommunalt ejet aktieselskab,.

Byrådet fungerer som generalforsamling og er dermed øverste myndighed i selskabet. Niels Rasmussen spørger blandt andet, om et forsyningsselskab overhovedet må bygge mere, end selskabet har behov for, om kommunen må tilskynde eller instruere forsyningsselskabet i, hvad der skal gennemføres, og om kommunen i sidste ende kan risikere en ekstra økonomisk konsekvens af Ringkøbing- Skjern Forsynings investering i form af en skatteregning.

»Jeg vil have at vide, om det, kommunen er i gang med, er lovligt. Eller kommer der en ekstra regning på et senere tidspunkt,« forklarer Niels Rasmussen.

Han tvivler selv på, om det er lovligt og har derfor også spurgt tilsynet, om man som byrådsmedlem og som medlem af bestyrelsen i forsyningen -som Niels Rasmussen er -kan blive holdt ansvarlig for eventuelle negative konsekvenser af projektet.


Konsekvenser

Om projektet kan stoppes, tvivler Niels Rasmussen på.

Det er for langt i processen, men bekymringerne bliver.

»Hvis der er et flertal i byrådet, der vil køre videre, inden lovligheden er undersøgt til bunds, så er det deres ansvar.

Når man kører videre uden at være på sikker grund, så er der en risiko for en ekstra regning til borgerne,« understreger Niels Rasmussen.

I sin skrivelse til Tilsynet mere end antyder Niels Rasmussen desuden, at det er kommunaldirektør Niels Erik Kjærgaard, der styrer slagets gang.

Dagbladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra kommunaldirektøren.

Sagen skal drøftes på byrådsmødet på tirsdag, og der ligger allerede et udkast til et høringssvar klar. I det høringssvar afviser kommunen kritikken og understreger, at man fra byrådets side har fulgt de gældende regler.Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 16.11.13 af  nlKvlgrS
Fake Tag Heuer Watches Fake Tag Heuer Watches Fake Hublot Watches These watches regularly use movements incorporated into Omega or other best end watches and frequently use genuine gold inside the casework and bracelets.
#2 | Skrevet den 07.01.14 af  QfANQGmI
Rare to find any place else patek philippe fake . Takes a handful of month until it emits the reccommended synthetic version niche replica watches quality fake panerai watches .