Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Niels Rasmussen vil se de budgetter

Skrevet d. 30-01-2013 |
Rss-feed
Ønsket om en ekstraordinær generalforsamling i Ringkøbing-Skjern Forsyning er nu imødekommet.

af Carsten Bille Petersen cape@bergske.dk

Han har presset på, så hårdt han kunne, Niels Rasmussen ( SF).

Både som medlem af byrådet og som medlem af bestyrelsen i Ringkøbing-Skjern Forsyning A/ S mener han ikke, at der er åbenhed nok omkring budgetterne for det kommende innovationscenter i Skjern, og Niels Rasmussen har gennem længere tid efterspurgt budgetter for både byggeri og drift. Forgæves.

Ringkøbing-Skjern Forsyning bliver med sit over 100 millioner store bidrag til selve byggeriet en væsentlig del af projektet, også i forhold til den efterfølgende drift.


Holder ikke

Ikke alene har Niels Rasmussen hele vejen stillet sig skeptisk overfor forsyningens økonomiske bidrag til projektet, han tvivler også på, at driftsbudgetterne holder.

»Jeg har flere gange spurgt ind til, om jeg kan få et driftsbudget at se, men det har ikke været muligt. Og de tre forslag, jeg ad omveje har fået indblik i, de holder ikke,« understreger Niels Rasmussen.

Derfor har han nu i kraft af sin post som bestyrelsesmedlem fået indkaldt til ekstraordinær generalforsamling i Ringkøbing-Skjern Forsyning, hvilket vil sige, at kommunens byråd samles efter byrådsmøde den 19. februar.

I og med forsyningsselskabet er et aktieselskab med kommunen som eneste aktionær, er det nemlig byrådet, der er generalforsamlingen.


Tilsynet og domstolen

Men kampen for overhovedet at få lov til at indkaldelsen har været hård - med trusler om både Det Kommunale Tilsyn og en sag ved domstolene undervejs.

Men nu kommer generalforsamlingen, og her håber Niels Rasmussen, at alle tallene langt om længe kommer frem. Samtidig foreslår han, at kommunen først frigiver de endelige midler, når der foreligger et fornuftigt driftbudget.

»Vi skal ikke fra forsyningens side putte 136 millioner i et projekt, der efterfølgende viser sig ikke at kunne holde,« understreger Niels Rasmussen.


Midlertidige tal

Formanden for Ringkøbing-Skjern Forsynings bestyrelse, Elmo Flaskager ( V), kan ikke genkende kritikken.

Men han medgiver dog, at der ikke ligger konkrete driftsbudgetter endnu.

»Vi er i gang med at regne ud, hvor mange kvadratmeter det er, vi skal have i innovationscenteret.

Før vi har det helt på plads, kan vi ikke lave et endeligt driftsbudget,« forklarer Elmo Flaskager.

Til generalforsamlingen vil han dog sørge for, at der er et midlertidigt driftsbudget, som der kan tages stilling til.

»Og så må vi tage diskussionen og drøftelserne. Indtil nu har vi haft et flertal for det, vi gør, og det går jeg også ud fra, vi har efter generalforsamlingen,« siger Elmo Flaskager.Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 05.01.14 af  skDhTjer
rolex copies for sale Rare to find any place else. rolex copies for sale replica cheap watches Takes a handful of month until it emits the reccommended synthetic version niche.