Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Forbrugere overtager gasplan til milliard

Skrevet d. 02-12-2012 |
Rss-feed

Kommunal forsyning har overtaget biogasprojekt til 1,3 milliard kroner. Et flertal i byrådet slap af med projektet der nu er overladt til forbrugernes risiko.

af Poul Bülow pob@jv.dk
Forbrugere tilsluttet Ringkøbing-Skjern Forsyning har købt byrådets bekostelige udvikling af en plan for anlæg og drift af 77 biogasanlæg i selskabet Bioenergi Vest A/ S.
Den samlede pris for satsning på forsyning med biogas til blandt andet Skjern Fjernvarme er anslået til 1,3 milliarder kroner.
Byrådet kom af med biogasplanen for to uger siden.
Men forsyningens hjemmeside har ikke fortalt om overtagelsen, hvor forsyningsselskabet forpligtiger sig til at investere 41,5 millioner kroner, som tages fra beholdningen af penge fremkommet ved salg af forbrugernes elnet.
JydskeVestkysten har i går forgæves søgt at få kommentar fra forsyningsselskabets formand og byrådsmedlem Elmo Flaskager ( V) og selskabets direktør Finn Jessen.
Men bestyrelsesmedlem i Bioenergi Vest A/ S, landmand Hans Chr. Tylvad, der repræsenterer Vestjysk Landboforening, der har en aktiekapital på 250.000 kroner.
- Vi deltager ikke i udvidelsen af aktiekapitalen, men får to medlemmer i bestyrelsen, fortæller Hans Chr. Tylvad.
Byrådsmedlem Niels Rasmussen ( SF), der er medlem af forsyningens bestyrelse afstår for at indtræde i bestyrelsen for Bioenergi Vest A/ S: - Jeg finder det alt for usikkert. Ingen ved endnu om biogasanlæggene fungerer i praksis.

FAKTA

PROJEKT KLAR TIL BRUG
I alt anslås satsning på 77 biogasanlæg at beløbe sig til 1,3 milliard kr. Første projekt, der omfatter fem biogasanlæg og ledning til Skjern Varmeværk er anslået til 75 millioner kr.Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 06.01.14 af  RJgMcKOd
Rare to find any place else faux rolex watches patek philippe replica . Takes a handful of month until it emits the reccommended synthetic version niche replica tag heuer online .