Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Føler sig tro mod vælgerne

Skrevet d. 26-04-2012 |
Rss-feed
Af Mads Anker (msa@kl.dk)
Selv om han savner gruppefællesskabet, diskussionerne og den direkte linje til Christiansborg, føler Niels Rasmussen, at det er bedre at stå uden for byrådsgruppen
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 13 / 2012


Niels Rasmussen blev løsgænger byrådet i Ringkøbing-Skjern i efteråret 2010, hvor han blev smidt ud af Socialdemokraterne, da han stemte imod et budgetforslag. Niels Rasmussen har i mange år været aktiv socialdemokrat, så det ramte ham hårdt. Men han har alligevel fundet fordele ved det frie politiske liv.

- Som løsgænger har jeg nu større mulighed for at markere den politik og de holdninger, jeg har. Det giver jo mulighed for at fremføre præcis den politik, man står for, at man ikke er bundet af en partidisciplin.

- Men det er da klart, at man mangler et gruppefællesskab. Jeg mangler den sparring og den diskussion, man har som medlem af en gruppe, og som er det, der udvikler én som politiker. Og jeg savner et politisk tilhørsforhold med det netværk, det giver. For eksempel til Christiansborg. Heldigvis har jeg talt rigtig godt sammen med SF'erne i Ringkøbing-Skjern. De har været meget velvillige og budt mig indenfor, så dem har jeg drøftet mange politiske spørgsmål med, siger Niels Rasmussen.

Når ud til flere
Niels Rasmussen bruger stadig omkring 25 timer om ugen på byrådsarbejdet, og hans mærkesager er også de samme som før, han blev løsgænger.

- Jeg kæmper stadig for, at vi skal have nogle bedre normeringer i daginstitutionerne, at vi skal have vejledende timetal i folkeskolen, en bedre handicappolitik og at forringelserne af vores ældreomsorg hører op.

Samtidig har Niels Rasmussen fået kontakt til ny gruppe borgere.

- Jeg møder borgere i dag, der kommer hen og snakker med mig, som ikke havde gjort det tidligere. Jeg bliver også inviteret ud til nogle sammenhænge, jeg ikke blev som socialdemokrat, siger han.

Niels Rasmussen har givet sig selv indtil 1. maj til at finde ud af, om han genopstiller til kommunalvalget næste efterår. Og på hvilken liste.

- Jeg har været i reel tvivl om det. Når denne periode er gået, har jeg været med i 24 år, og så kunne det da godt være, at man skulle bruge tilværelsen på noget andet. Men jeg er kommet mere og mere frem til, at jeg nok ikke kan undvære det politiske liv. Så det er da tænkeligt, at jeg skal spørge vælgerne, om jeg skal blive ved, fortæller Niels Rasmussen. <

 Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 19.11.13 af  WEjFkQDd
Fake Hublot Watches fake Cartier Watches Wanting to look at more intently Fake Tag Heuer Watches , I noticed the fingers for about 30 seconds and I noticed the sweep hand ticks have been substantially extra perceptible around the reproduction Replica Rolex Watches Fake Hublot Watches .
#2 | Skrevet den 02.01.14 af  LdZDVzrn
faux rolex watches rolex replicas for sale That they can very much have a specific thing obvious rolex copies for sale . The primary version got to be specific making tips. Real swiss wrist watches are constructed from real treasured pebbles while alloys although relojes gucci mujer