Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Nyt forsøg på at genooplive Nationalpark Skjern Å

Skrevet d. 01-04-2012 |
Rss-feed

Politik. I de politiske kredse arbejdes på højtryk for at få nationalparken op til fornyet behandling.

af Christian Baadsgaard chba@bergske.dk

Smerten over udsigten til, at Skjern Å umiddelbart ikke kan få status som nationalpark, gør nu, at der i de politiske kroge arbejdes på en genoplivningsplan.
Byrådsmedlem Niels Rasmussen arbejder sammen med den radikale Johs Poulsen fra Herning om, at nationalparken skal have en chance til.
»Vi snakker med forskellige folk om, hvordan det kan løftes,« siger Niels Rasmussen og understreger, at også i Herning Kommune ser man med stor bekymring på den seneste udvikling.
I denne uge har Niels Rasmussen været til konference i København, hvilket blot har bestyrket ham i opfattelsen af, at det er en meget forkert drejning, som nationalparken har taget.
»Internationale undersøgelser fra andre nationalparker rundt om i verden viser, at for hver euro, der bliver investeret, kommer investeringen 15 gange igen,« forklarer Niels Rasmussen.
Nu handler det om at arbejde effektivt, og få parterne til at mødes igen for at tale afgrænsningen igennem.
»Selvfølgelig skal tingene ikke jappes igennem, men vi har ikke lang tid at løbe på. Så må folk rydde deres kalender,« siger Niels Rasmussen.
Efter sunderinger i det politiske terræn, er Niels Rasmussen fortrøstningsfuld om, at der kan samles politisk opbakning til en udmelding. Ligeledes er Niels Rasmussen overbevist om, at det nok skal lykkes at få parterne til at snakke sammen.
Appel var ikke forgæves Blandt dem, der er blevet kontaktet, er LO-formand Helge Albertsen.
Han samlede en række erhvervs-og organisationsfolk kort tid før, at folketingets miljøudvalg skulle tage den endelige beslutning. Det lykkedes at få sendt en appel afsted til miljøminister Ida Auken om at nationalparken ville være af meget stor betydning for lokalområdet, og derfor måtte den ikke tabes på gulvet.
Helge Albertsen er meget glad for det nye initiativ.
»Det er godt, at der prøves igen, for det er så vigtigt for vores område. Hvor jeg kan være med, vil jeg gerne hjælpe til, og jeg stiller mig gerne til rådighed,« fortæller Helge Albertsen.
Selv om det endte med et nederlag, så kan Helge Albertsen konstatere, at appellen til miljøministeren ikke var forgæves.
»Vi fik to blokke til at nå sammen, og mit håb er så, at den enighed kan bruges nu til at få nationalparken op igen.
Det skal afprøves,« forklarer Helge Albertsen.
Selv om det kan ende med en light-udgave af en nationalpark, mener Helge Albertsen, at det kan skabe vækst alligevel.
Ligeledes mener han, at de forskellige parter kan se, at det vil være en god ide.
Men et er vision -og noget ganske andet er virkelighed.
»Det kræver, at vi sender et meget stærkt signal afsted til Christiansborg, og så må man håbe på, at Jørn Dohrmann ikke igen finder anledning til at trække stikket,« siger Helge Albertsen.
»Selvfølgelig skal tingene ikke jappes igennem, men vi har ikke lang tid at løbe på. Så må folk rydde deres kalender.« NIELS RASMUSSEN, byrådsmedlem.Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 19.11.13 af  olnzNWCO
fake Cartier Watches Fake Tag Heuer Watches for Sale Knockoffs -- These watches ordinarily cost the producer no greater than $40 to produce and are recognized for his or her cost to quality ratio Replica Rolex Watches .