Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Dagplejen lukker for børn i gæstehuse

Skrevet d. 21-03-2012 |
Rss-feed

NEDSKÆRING: Venstre og Socialdemokrater er enige om at lukke et » godt tilbud « .

af Poul Bülow pob@jv.dk

Minutter efter at byrådet vedtog at hente næsten fire millioner kroner ved at privatisere veje, besluttede Venstre og Socialdemokrater at lukke gæstehuse for dagplejere og deres børn.

- Hvis vi ikke sparer, vil der opstå et nyt underskud.

Uanset om ordningen er et godt tilbud, er det nødvendigt at lukke dagplejens gæstehuse.

Det var et argument, som formand Lennart Qvist ( V) og næstformand Lone Nørlund ( S) fra byrådets børneog famileudvalg er enige om. Og de to partier er tro mod det forlig, som bærer budgettet for i år.

Derimod skred Kristendemokrater, Dansk Folkeparti og Claus Meiner fra forliget og stemte for at lade dagplejens gæstehuse fortsætte med at skabe underskud.

- Tidlig indsats er afgørende for, at vi får unge, som holder sig fri af problemer, lød det fra byrådsmedlem Jens Erik Damgaard ( KD), og han fik følgeskab af Jesper Flensted, Dansk Folkeparti, der også brød budgetforliget og sagde: - Vi har lige stemt om at få ekstra penge i kassen fra privatisering af veje. Så må der også være dækning for gæstehuse i dagplejen.

Den ekskluderede socialdemokrat Niels Rasmussen, Tarm: - Det må være muligt at finde én million kroner til fortsat drift af dagplejens gæstehuse. Hvis byrådets flertal lukker husene, viser det med uhyggelig tydelighed, at budgettet er lagt alt for stramt.
Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 21.03.12 af  Line Risgaard
Efter en noget nedslående besked i går, om at Dagplejens gæstehuse bliver lukket, er det svært at forstå begrundelserne herfor.
"Det er et rigtig godt tilbud - og vi har selv været glade for det" var Lennart Qvists udtalelse.
Som forældre til et dagplejebarn er det frustrerende ikke blot at høre om de mange fyringer blandt Ringkøbing-Skjerns dagplejere - men lige så meget at gæstehusene nu også bliver nedlagt. Disse gæstehuse fungerer upåklageligt som sikkerhedsnet, når ens faste dagplejer har ferie, er på kursus, er syg eller på anden vis fraværende. Det er betryggende at vide, at der oftest er plads til at ens barn kommer i "huset" med de øvrige børn fra sin dagplejegruppe. At der er kompetente mennesker med overskud til disse børn.
Det er mig uforståeligt, at pga. meget dårlig økonomisk planlægning fra vores politikeres side, skal vores børn nu bøde for deres misère. Det er uhyggeligt at tænke på, at vores børn - fremtidens Danmark - ikke gøres op i andet end kroner og øre.
Hvori ligger de pædagogiske ræsonnementer for lukningen af disse gæstehuse, som unægteligt (forhåbentligt?) må være tilstede ved overvejelserne bag beslutningen?
Tiden i dagplejen er i allerhøjeste grad af stor betydning for børnenes persondannelse, fundament og tilknytning til deres omverden. Derfor må det være af højeste prioritet, at børnenes faste og trygge rammer dannes, så de får mod på livets videre udfordringer. Men bliver de kastet unødigt rundt med, vil det skabe en usikkerhed for børnene, som ikke på nogen menneskelig eller pædagogisk måde kan forsvares.
Hertil må jeg sige, at det vil være en ganske uhensigtsmæssig handling – uanset besparelser - at nedlægge gæstehusene. Det er dér vi som forældre finder tillid til at vores børn kommer og oplever den samme form for genkendelighed som hos deres faste dagplejer.
Er der i diskussionen om lukning tænkt på den enorme belastning det bliver for de resterende dagplejere at have det 5. gæstebarn? Og på konsekvenserne af denne belastning? Det vil unægteligt slide på disse dagplejere og medføre unødige sygedage. Ikke nok med at børnene bliver kastet rundt med hos fremmede dagplejere (i en radius af 15 km fra eget hjem!), - men børnene bliver også skilt fra hinanden. Det er ganske uhørt.
Det er ikke til at forstå, at det kan være så svært at finde dén million, der skal til for bevarelse af disse gæstehuse. Hvor mange penge ryger der ikke nu med alle fyringerne blandt dagplejerne - de skaljo have fratrædelsesgodtgørelse...
Hvordan kan privatisering af veje være af større vigtighe end vores børns trivsel og udvikling???
#2 | Skrevet den 22.03.12 af  Karin Madsen
Jeg kan kun tilslutte mig alt det som Line siger. Man har ikke tænkt på at gæstehusene/ gæstedagplejerne også bliver brugt til meget andet. Eks. tager de ud til den enkelte dagplejer og hjælper hende i spids belastninger, selvfølig når der ikke er 100pct. belægning i husene. Skal en dagplejer til akut tandlæge eller læge, er børnene altid blevet placeret i husene så de ikke skulle hentes hjem eller ud til fire andre dagplejere. Jeg synes virkelig at det er en stor forringelse af dagplejen i rksk konnune. Mange politiker har måske glemt hvordan det er at have små børn, og at de KUN skal have det bedste, da de er Danmarks fremtid. Det er mennesker vi snakker om og ikke kasser vi kan flytte rundt med for forgodtbefindene. Man høre virkelig furstationerne fra de forældre dette rammer, og med tanke på de dagplejere der kommer til at køre med 5 børn i længere perioder, de bliver hurtigere ramt af sygdom, så kære politiker det i spare ved at lukke gæstehusene kommer i til at betale i sygdagpenge. Men det er selvfølig en anden kasse, men fra samme kommunekasse. Ryst posen og prøv at være retfærdig over for alle jeres borgere.
#3 | Skrevet den 11.11.13 af  dtXClsgA
Fake Tag Heuer Watches for Sale Duplicate Watches - At the greatest tier sits the Swiss made Rolex Replicas Replica Rolex Watches . fake Cartier Watches Swiss refers to not the nation of manufacture, fake rolex for sale but fairly towards the origin on the movement utilised in the view.
#4 | Skrevet den 03.01.14 af  kijQmiJJ
replica bvlgari watches online Rare to find any place else. replica tag heuer online Takes a handful of month until it emits the reccommended synthetic version niche. replica cheap watches