Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

»Vi er nødt til at bruge flere penge på skolerne«

Skrevet d. 19-01-2012 |
Rss-feed

Skoledebat. Borgmesteren tror på, at ny fordeling af penge til skolerne skaber ro. Det afviser flere byrådskolleger dog.

af Anne-Mette Skaanning skaa@bergske.dk

Borgmester Iver Enevoldsen ( V) kalder det et godt stykke arbejde, som både giver arbejdsro til skolerne og politisk ro om skolestrukturen.

Men selv om det var et enigt byråd, som forleden vedtog en ny model for fordeling af penge mellem kommunens folkeskoler -der blandt andet betyder, at de store skoler får flere penge at gøre med, mens de mindre skoler får færre -og samtidig satte en grænse for, at en skole bliver for lille, hvis den kommer under 75 elever, så ikke enighed om beslutningen er vidtgående nok.
Der er ikke penge nok

Den røde del af byrådet mener nemlig ikke, der er sørget for, at der er penge nok til at drive folkeskolerne for, lyder kritikken.

»I SF håber vi, at det giver ro, men det troede vi også sidst. Det er jo ikke første gang, vi snakker fordeling af pengene. Vi ville gerne have brugt et langt større beløb på skolerne, som man kan se i vores budgetforslag, som den store gruppe ikke var med på.

For der er for få penge at gøre godt med,« siger Pia Vestergaard ( SF).

Hun bliver bakket op af socialdemokraten Lene Nørlund.

»Med den nye fordeling er forskellen på den billigste og den dyreste elev gjort mindre, så vi har lavet den bedste model til dato. Men vi har for få penge til skolevæsnet og der er ingen tvivl om, at vi kommer til at tage en snak med nogle skoler allerede i næste byrådsperiode, fordi de bliver mindre end grænsen på 75 elever.

Det kan ende med at give flere penge,« siger Lene Nørlund med henvisning til, at der måske venter lukning af flere skoler forude.

Ifølge kommunens egne prognoser, så vil Stadil-Vedersø Skole ramme grænsen allerede i 2014 og i årene efter følger flere efter.

Løsgængeren Niels Rasmussen mener at børn og unge bliver taget som gidsler, fordi der ikke er penge nok til at give vejledende timetal, som ellers er et stort politisk ønske.

»Jeg tvivler på, at vores beslutning giver den robusthed, der er brug for,« siger han.

Formand for børne-og familieudvalget, Lennart Qvist ( V) er dog ikke helt så bekymret, som nogle af kritikerne.

»Jeg mener, Niels Rasmussens sortsyn er ubegrundet.

Vi giver lidt mere end minimumstimetal allerede. Ambitioner for vores skoleområde, er vi mange, der har. Og der skal flere penge til at indfri dem, men de skal komme et sted fra. Den debat hører til i forbindelse med budgetforhandlingerne.

Det er spændende, at SF har gode idéer til, hvor pengene skal komme fra, men det skal finansieres uden at hæve skatten,« fastslår udvalgsformanden.
Det er lykkedes

Ligesom borgmesteren er Lennart Qvist godt tilfreds med strukturdebatten på skoleområdet er endt med en enig byrådsbeslutning.

»Vi havde en klar intention om at få en grænse for, hvornår en skole er for lille og så skulle spændet mellem de dyreste og billigste elever være mindre, og det er lykkedes at blive enige om begge dele, og det er jeg meget tilfreds med,« siger formanden for børne-og familieudvalget.Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 09.11.13 af  WITWvaGr
For any even though these knockoff watches largely came from Japan. Replica Watches for Sale These watches could look okay, but their Japanese movements Replica Watches for Sale Fake Tag Heuer Watches for Sale Fake Hublot Watches for sale , which could be a bit clunky, certainly are a dead giveaway. Count on to pay under $80 for 1 of those.
#2 | Skrevet den 07.01.14 af  10
replica tag heuer watches‎ replica watches sold in the usa Welcome to brandedwatchsale - established over 30 many years delivering brand title designer watches. Being an official dealer for all of our brand names patek philippe price http://www.madisoncountyne.com/iwc/ fake panerai watches on sale, we provide the complete stamped guarantee, replica bvlgari watches box and instructions with all of watches replica bvlgari watches . Get with confidence with our safe on the internet ordering system - all watches marked as "In stock" are available for subsequent day delivery.