Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

»Vi fortryder parcelhusene«

Skrevet d. 18-05-2011 |
Rss-feed

Campinggrunden bliver nu til eksklusivt parcelhuskvarter. Et stort byrådsflertal stemte i går for den omdiskuterede lokalplan

Af Anne-Mette Skaanning skaa@bergske.dk

RINGKØBING: Det er både dumt og fantasiløst at bygge parcelhuse på den attraktive campinggrund ved fjorden.

Det fastholdt den lille gruppe af politiske modstandere af byggeriet på byrådsmødet i aftes.

Derfor forsøgte de en sidste gang at appellere til byrådskollegerne for at få dem til at stemme imod lokalplanen, der baner vejen for byggeriet, men uden held.

Et solidt flertal stemte lokalplanen igennem, og dermed er års tovtrækkeri om den grønne areal slut.

Løbet er kørt

Det ærgrer modstanderne.

»Der er så mange muligheder for at bruge grunden på en god og kreativ måde i stedet for at plastre den til med parcelhuse. Jeg tror, vi kommer til at fortryde parcelhusene,« lød det fra SF's gruppeformand Peder Sørensen.

Samme holdning har løsgængeren Niels Rasmussen .

Samtidig erkendte han, at slaget er tabt.

»Løbet er desværre kørt.

Det er ærgerligt, at vi ikke får det rekreative område, som en stor borgergruppe havde gode idéer til anvendelsen af. Ringkøbing kommer til at mangle et grønt areal, når man tænker på de planer, der er for boligbyggeri ud mod Velling,« sagde han.

Socialdemokraternes gruppeformand er træt af, at flertallet vælger en løsning til gavn for de få i stedet for de få i stedet for de mange.

Lad os vente os se

Også to borgerlige stemte imod. Jens Erik Damgaard ( KD) og Lennart Qvist ( V) foretrak at bevare det grønne område.

»Lad os dog vente og se, om vi ikke kan bruge området bedre. Det kan bruges i turismesammenhæng.

Det er det, vi skal leve af i fremtiden,« påpegede Venstre-manden.

Vi skal lytte til borgerne Niels Rasmussen fastslog også, at det har virket som om, at sagen bare skulle køres igennem -uden at lytte til borgernes indsigelser.

»Læren må være, at vi er nødt til at tage borgerne mere seriøst, når de kommer med indsigelser,« mente han.

Den udlægning er Venstres gruppeformand Kristian Ahle meget uenig i.

»Vi vil gerne lytte til borgernes argumenter, men flertallet i byrådet har altså ment noget andet,« sagde han.

Med afstemningen i byrådssalen kan campinggrundens ejer, Per Green, glæde sig over, at hans idé om at gøre den tidligere campinggrund til boligområde, nu omsider kan realiseres.

Modstandere blev væk

Borgergruppen »Campinggrunden for Fællesskabet« valgte helt at holde sig væk fra byrådssalen, hvor repræsentanter ellers trofast har siddet på tilhørerpladserne, når sagen er blevet diskuteret og som lige så trofast har klaget og lavet indsigelser undervejs.

Hele 150 artikler, læserbreve og ledere i Dagbladet er det blevet under sagen, som så ud til aldrig at få en afslutning.

Men det sørgede et stort byrådsflertal altså for i aftes, at den fik.

 
Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 17.11.13 af  aPRJtaXv
To recognize the genuine timepiece from its replica, Replica Rolex Watches it is important to spend interest on some precise characteristics of watches. Faux watches don"t have functions of the helium escape valve Fake Hublot Watches, Replica Watches for Women Fake Tag Heuer Watches for Sale clear situation again that will not very easily split, and engraved serial figures fake Cartier Watches fake Cartier Watches .
#2 | Skrevet den 01.01.14 af  jUhUkMmf
patek philippe fake watches Over the many years both Duplicate View Shop and the sector have made great strides towards offering a greater good quality product faux rolex watches cheap replica watches for sale replica bvlgari http://trentonlofts.com/philippe.html . We now offer top quality Swiss 25 jewel ETA movements in all of our Signature level watche and twenty five jewel automated actions in our Normal level and also Quartz actions exactly where relevant as in a few of our more recent brand names.