Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Plejehjem og børnehaver lukkes på hemmeligt møde

Skrevet d. 06-04-2011 |
Rss-feed

TEMA: Demokratiet er sat uden for døren når byrådets 29 medlemmer drøfter fremtid for børn, unge og ældre. Reelt er det ni medlemmer af Venstre, som kan træffe de afgørende beslutninger.

Af Poul Bülow Tlf. 9737 1088, pob@jv.dk

» Sådan forholder det sig « , lyder det fra byrådsmedlem Claus Meiner, der, valgt for konservative, har valgt at være partiløs.

Han var kortvarigt med til et såkaldt temamøde, som byrådets medlemmer var indkaldt til mandag aften.

På mødet, som skulle behandles struktur for børn, unge og ældre, var et punkt, hvor det skulle drøftes orientering af offentligheden.

Fra det lukkede temamøde blev der i går udsendt en meddelelse.

- Det undrer mig, for på den slags møder kan det ikke træffes beslutninger, og derfor var jeg i god tro ved at passe mit arbejde og andre opgaver, fortæller Claus Meiner.

Byrådsmedlem Niels Rasmussen er også overrasket over, at byrådets flertal meddeler, at der er truffet beslutninger på lukket møde.

- At byrådets flertal efterfølgende melder ud, at der er taget beslutning om lukning af plejehjem og daginstitutioner samt varsling af besparelse på skoler i Skjern er noget chokerende.

Det har hele tiden været en aftale, at der ikke træffes beslutninger på temamøder.

SF's Peder Sørensen var forhindret i at deltage i mødet, men slår sig til tåls med: - De kan få informationer og vurdere, men beslutninger kan ikke træffes.

Niels Rasmussen understreger: - Når det kommer til stykket, så rykker flertallets beslutning ikke ved de afgørende problemer.

- Som jeg ser det handler det om, at Venstres byrådsgruppe har besluttet sig for at spare på driften af de store skoler for at sikre sig fortsat vælgeropbakning på landet - men det bliver børnene som kommer til at betale prisen.

FAKTA PÅ TÆLLING

» Når Venstres gruppe er enig, er beslutningen truffet « , sagde Venstres gruppeformand, Kristian Ahle, i en byrådsdebat. Det betyder, at et flertal blandt de 16 byrådsmedlemmer i Venstre afgør, hvilken beslutning de 29 medlemmer af byrådet skal følge.

 Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 20.11.13 af  ugRGmvVK
Fake Tag Heuer Watches for Sale These watches regularly use movements incorporated into Omega or other best end watches and frequently use genuine gold inside the casework and bracelets Fake Hublot Watches . Replica Rolex Watches
#2 | Skrevet den 04.01.14 af  vmIgGXlO
faux rolex watches Even so below within a bayside flatlands along with Redwood coast replica watches quality jandbcoffeeco.com/product/imitation.html , The foundation of the dappling low would look like we are the emerald green small municipality