Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Hovsa, hvor kom den millionregning fra...

Skrevet d. 04-04-2011 |
Rss-feed

Løsgænger kritiserer at byrådet ikke blev advaret om transportudgift på fem millioner. Det ender med at gå ud over uskyldige

Af Anne-Mette Skaanning skaa@bergske.dk

RINGKØBING-SKJERN: Nogen må have vidst noget.

Det mener løsgængeren Niels Rasmussen , som på de seneste byrådsmøder har undret sig højlydt over, at børneog familieudvalgets budget allerede ved årets begyndelse var begyndt at skride, fordi der dukkede en ekstraregning på fem millioner til transport af børn til specialskoler udenfor kommunen.

Han har derfor bedt om en redegørelse for, hvad der er gået galt.

Sådan én har medlemmerne af børne-og familieudvalget netop fået. Dagbladet har ikke fået lov til at se redegørelsen, men ifølge udvalgsformand Lennart Qvist ( V) giver den en rigtig god forklaring på sagens forløb.

Ringkøbing-SkjernKommune blev i god tid gjort opmærksom på at der ville ske ændringer i afregningen af udgifterne til de elever, som går på specialskoler udenfor kommunen, oplyser formanden.

I stedet for at betale en samlet pris blev transport og specialskoletakst delt i to. Det betyder, at elever med lang transport til skolen koster mere, end dem med kort afstand.

Dagbladet har fået oplyst fra Herning Kommune, at det første varsel om ændringen blev sendt i november 2009.

I april 2010 blev der sendt et brev til skolechefen med de præcise takster for kørslen.

Det har dermed dannet grundlag for budgetopfølgning i juli 2010, hvor det ifølge et mødereferat bliver anslået, at transportudgiften ville koste kommunen fem millioner kroner i 2010.

Men selv om det dermed er varslet, at der lurer en millionregning, så bliver der aldrig budgetteret med udgiften, da byrådet holder budgetseminar i sensommeren 2010.

»Jeg var godt klar over, at der var en ekstraudgift på vej.

Men da vi skulle lægge budgettet, var der ikke klarhed over, præcist hvor stor nettoudgiften ville blive. Derfor nævnte jeg ikke transportudgiften til byrådets budgetkonference,« siger børne-og familieudvalgsformand Lennart Qvist ( V).

Burde du ikke have gjort opmærksom på, at der var en ekstraudgift på vej? »Det kan da godt være, at det havde været mere korrekt at gøre hele byrådet opmærksom på det, og måske skulle jeg have gjort det anderledes.

Men jeg synes det var upassende at bede om flere penge.

I forvejen var udvalget blevet friholdt af en 100 millioner kroner stor besparelse og vi var også sluppet for 28 millioner kroner i rammekorrektion, så jeg tror ikke udfaldet var blevet anderledes. Vi er nødt til at finde pengene indenfor vores eget budget,« siger Lennart Qvist.

Flere af dine udvalgsmedlemmer siger, at de ikke har været opmærksomme på udgiften, hvem vidste, at den var på vej? »Der har været en kreds, som har været klar over det.

Jeg ved ikke præcist hvem, men der var en mail-korrespondance om det dengang.

Og så har man kunne følge den i vores budgetopfølgninger,« siger Lennart Qvist.

Sagen om de fem millioner har givet bolden op til et politisk slagsmål -blandt andet i byrådssalen, hvor løsgængeren Niels Rasmussen flere gange har kritiseret forløbet.

For ham kom udgiften på de fem millioner som lidt af en bombe.

Udvalgsformand Lennart Qvists forklaring om forløbet har han kun en hovedrysten tilovers for.

»Det er unfair, at vi ikke får de samme oplysninger at træffe vores beslutninger ud fra. Jeg oplever, at man forsøget at luske tingene igennem.

Lad os dog træffe beslutningerne med åbne øjne.

Det kunne vi kun gøre, hvis vi kendte forudsætningerne ved budgetlægningen,« siger Niels Rasmussen .

Men alle byrådsmedlemmer har adgang til budget-opfølgningerne, kunne du ikke selv have opdaget det? »Det er muligt, men man kunne også have spillet med åbne kort, så vi havde en chance for at kende forudsætningerne.

Nu ender uskyldige borgere med at skulle betale regningen. Det er blandt andet specialskolerne i vores egen kommune, som det i sidste ende går ud over, og det er ikke retfærdigt,« siger Niels Rasmussen .

Billedtekst: Venstres Lennart Qvist er kommet i skudlinien på grund af en ekstra-regning til transport af børn til specialskoler udenfor kommunen. Det er løsgængeren Niels Rasmussen , der skyder med skarpt efter formanden for Børne-familieudvalget. Foto: Jørgen Kirk.
Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 17.11.13 af  hCqSpBPw
Fake Hublot Watches for sale Crude Cheapos - These watches cost about $70 to produce and use Chinese created actions. The instances are badly machined Replica Rolex Watches fake hublot , components are normally stamped metallic and the dials have fuzzy quantities, the fingers are clunky and they have mismatched day windows.
#2 | Skrevet den 03.01.14 af  MyLnncHF
patek philippe replica 39 As a result of five sequential a great deal of natural stone-And after that-Function real estate encourage outcomes, fake tag heuer watches replica tag heuer watches‎ All this concluded as quickly due to tart babes fashion. jandbcoffeeco.com/product/imitation.html