Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Frivillige får en kold skulder

Skrevet d. 29-03-2011 |
Rss-feed

SATSNING: Frivillige kan bruges i skåltaler, men når der skal penge på bordet, er det prestige, der tæller, fastslår byrådsmedlem fra Ringkøbing-Skjern Kommune.

Af Poul Bülow pob@jv.dk

FJORDKOMMUNE: Der er forskel på folk: De frivillige i en social indsats må nøjes. Til gengæld bliver prestigeprojekter forgyldt.

- Sådan er det omkring fjorden, fastslår byrådsmedlem Niels Rasmussen , der nu er partiløs, men tidligere var Socialdemokraternes stemmesluger ved sidste valg.

- Der kan findes penge på kontoen, men når det gælder indsatsen for frivillige er ordene udelukkende forbeholdt til skåltaler, siger Niels Rasmussen til JydskeVestkysten.

For en uge siden vedtog et klart flertal i byrådets social-og sundhedsafdeling et blankt afslag på en ansøgning om at give et ekstraordinært tilskud til det frivillige sociale arbejde. Til gengæld er byrådets udvalg parat til at sende 150.000 kroner ud i yderste klitrække for at markedsføre et vandskistævne.

Fejlvurdering

- Forståeligt, og i grunden klogt gjort, for det er mildest talt en komplet fejlvurdering at sige nej til at yde en beskeden ekstra bevilling til det frivillige arbejde, siger Niels Rasmussen og forklarer: - Det politiske flertal vil kun tale pænt om frivilligt arbejde, men når det kommer til stykket holder de dyre ord ikke.

- Sidste år blev budgettet til den frivillige indsats skåret ned med 300.000 kroner, så derfor kan det være vanskeligt at få alle hjørner til at hænge sammen, forklarer Niels Rasmussen og siger: - Og 32.000 kroner, som er det ansøgte beløb, kan sagtens findes.

FAKTA

NEDSKÆRING

I 2010 havde Frivilligcenteret et budget på 1,3 millioner kroner.

I år er det beskåret med 190.000 kroner.

Frivilligcentret har netop fået afslag på en ansøgning om 32.000 kroner, som skal bruges til betaling af løn for en medarbejder til at koordinere den frivillige indsats i Videbæk samt støtte en tværkulturel gruppe i Tarm.

 Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 29.03.11 af  Leif Elektriker
Er der ikke både et loft og en bundgrænse for § 18 midler?
#2 | Skrevet den 30.03.11 af  Niels
Hej Leif
Det er fordelingsudvalget, der indstiller, hvem der skal have tilskud og beløbsstørrelse. Er der enighed i indstillingen, går det igennem. Er der ueninghed træffer Social- og sundhedsudvalget afgørelsen.
#3 | Skrevet den 18.11.13 af  LKHotmXS
Replica Watches for Women These watches almost often have quartz movements. The excellent news is they operate Ok and they"re definitely low cost - below one hundred bucks Fake Hublot Watches rolex replica watches for sale .
#4 | Skrevet den 01.01.14 af  RwhRmzKf
replica cheap watches rolex replicas for sale Rare to find any place else. Takes a handful of month until it emits the reccommended synthetic version niche replica tag heuer watches‎ .