Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Lokale i protest får ret: Biblioteket er reddet

Skrevet d. 25-03-2011 |
Rss-feed

SEJR: Biblioteket i Tarm skal fortsat fungere - men bliver i fremtiden automatisk. Planen om at lukke kultur-og mødested er opgivet.

Af Poul Bülow pob@jv.dk

En storm af protester og aktive borgere i arbejde med at se på tal har sejret: Tarm Bibliotek får lov at holde åbent efter årsskiftet.

- Det er alene aktive borgere og protester, der har sikret fortsat drift af biblioteket i Tarm, fastslår byrådsmedlem Niels Rasmussen , og han forklarer: - På borgermødet om byens fremtid var der borgere, som rejste relevante spørgsmål. Hverken borgmester eller formanden for kulturudvalget var i stand til at svare. Siden har SF sikret, at sagen på ny blev taget op i kulturudvalget, og derfor er sagen endt lykkeligt, siger Niels Rasmussen : - Uden de protesterende, de der rejste spørgsmål til rigtigheden af beregningerne og SF's Pia Vestergaard, var Tarm Bibliotek stille og roligt blevet ofret.

Forleden var medlemmer af byrådets kultur-og fritidsudvalg på tur for at se, hvordan driften af biblioteket kan automatiseres. På det efterfølgende møde er det besluttet, at kommunens fem biblioteker skal automatiseres, og det betyder, at der personalemæssigt kan spares mere end det, som var aftalt i budgetforliget.


AUTOMATIK VED BØGER

Selvbetjening på biblioteket betyder udvidet åbningstid. På fem biblioteker skal der gennemføres adgangskontrol, og det koster cirka 550.000 kroner.

Selvbetjeningsløsningen koster cirka 1,6 millioner kroner og isætning af elektroniske følere i hver bog vil koste næsten 300.000 kroner. Anlægsudgiften tænkes finansieres på en leasingkontrakt på 700.000 kroner over en fireårig periode.

 Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 19.11.13 af  NaWNRWym
These watches almost often have quartz movements. Fake Tag Heuer Watches fake Cartier Watches The excellent news is they operate Ok and they"re definitely low cost - below one hundred bucks. Replica Rolex Watches
#2 | Skrevet den 04.01.14 af  fSZfgpjq
cheap replica watches for sale Rare to find any place else patek philippe fake watches cheap replica watches for men . Takes a handful of month until it emits the reccommended synthetic version niche.