Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Ja til møller på 250 meter i nationalparken

Skrevet d. 05-03-2011 |
Rss-feed

Politisk flertal for tre områder til prototypemøller på op til 250 meters højde

Af Jonna Odgaard jona@bergske.dk

RINGKØBING-SKJERN: Der er plads til test-møller, såkaldte prototypemøller på 200-250 meters højde tre steder i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Det mener et flertal i teknik-og miljøudvalget.

De tre lokaliteter, som Miljøministeriet har fundet frem til som egnede områder for prototypemøller her i kommunen er ved Ganer Å/ Skjern Enge, nordvest for Lem samt i Velling Mærsk.

En prototypemølle er den første, ikke seriefremstillede mølle af en ny type. De påtænkte test-områder skal i givet fald købes og etableres af interesserede vindmøllefabrikanter.

Miljøministeriet/ Naturstyrelsen har efter en nøjere undersøgelse fundet syv områder i hele landet, som kan være egnede til prototypemøller på 200-250 meters totalhøjde.

Heraf er de tre altså i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Imod møller i nationalparken Udvalgsmedlemmerne Peder Sørensen ( SF) og Niels Rasmussen ( løsgænger) stemte Et politisk flertal i teknik-og miljøudvalget ser gerne testmøller på op til 250 meters højde i dette område ( nr. 19) i Nationalpark Skjern Å. Det er samme møllehøjde som i det planlagte nationale testcenter i Østerild Plantage på Thy.

Illustration: Naturstyrelsen.

nale testcenter i Østerild Plantage.

Peder Sørensen understreger, at det er vigtigt, at kommunen kan stille testpladser til nye, store møller til rådighed, men ikke i den kommende Nationalpark Skjern Å.

»Det ville være at skyde os selv i foden. Skal vi have en nationalpark, skal vi tage den seriøst.

Det har vi en forpligtelse til. Hvis vi skal tilbyde folk en autentisk naturoplevelse og desuden tage hensyn til fuglelivet, så skal vi ikke have vindmøller i nationalparken.

Og der ér jo to alternative områder,« siger han.

Niels Rasmussen fastholder sin tidligere holdning, at der ikke skal være vindmøller i Nationalpark Skjern Å.

»Nu har samfundet brugt 250 millioner kroner på at få skabt et enestående og storladent landskab i Skjern Ådalen, så skal vi ikke spolere landskabsoplevelsen med store vindmøller,« siger han.

Kan blive en attraktion

Ole Kamp ( V), formand for teknik-og miljøudvalget, mener derimod ikke, at der er nogen konflikt mellem nationalparken og testmøllerne.

»Området ved Ganer er ét af de områder, Naturstyrelsen har fundet egnet, derfor vil vi ikke stille os i vejen for at bruge det,« siger Ole Kamp og tilføjer: »Det passer også fint med, at vi har fået skrevet ind i kommissoriet for nationalparken, at vi her hos os skal vise, at erhverv og natur kan eksistere sammen.« Ole Kamp mener i modsætning til de to andre udvalgsmedlemmer, at testmøllerne kan blive en attraktion i sig selv: »Jeg tror, mange vil finde sådanne kæmpemøller fascinerende og komme for at opleve dem.« Forslaget om testpladser til prototypemøller er for tiden i offentlig høring frem til den 16. marts.

Økonomi-og Erhvervsudvalget tager endeligt stilling til høringssvaret fra kommunen den 8. marts.

Ifølge vindmølleplanlægger Jeanette Jeppesen lægges der op til, at svaret bliver positivt fra Ringkøbing-Skjern Kommune til alle tre områder til prototypemøller.

PROTOTYPER

De tre områder i Ringkøbing-Skjern Kommune, som Miljøministeriet finder egnede til prototypemøller er ( tallene i parentes henviser til kortet): Ganer/ Skjern Enge ( nr.

19): Plads til to-tre møller op til 250 meters totalhøjde. Området ligger inde i Nationalpark Skjern Å.

Nordvest for Lem ( nr.

100): Plads til to-fire møller op til 200 meters totalhøjde.

Velling Mærsk Vindmøllepark ( nr.

107): Plads til to møller op til 200 meters totalhøjde.

Billedtekst: dog imod området ved Ganer Å/ Skjern Enge, hvor flertallet siger ja til møller på 250 meter, samme højde som i det natio-
Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 17.11.13 af  IEQeAWum
fake Cartier Watches Rolex Background
#2 | Skrevet den 07.01.14 af  10
patek philippe fake watches replica montblanc watches replica tag heuer watches‎ N well prepared and as well as distinctive website published by partners in this area people individuals who else engagingly recount their specific sports intrusions,--Catalogue log