Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Niels Rasmussen langt fra færdig

Skrevet d. 27-11-2010 |
Rss-feed

Byrådsmedlem Niels Rasmussen har foreløbigt fået tilbud fra tre politiske partier, men han vil hellere arbejde for en alternativ S-liste

Af Anne-Mette Skaanning skaa@bergske.dk

RINGKØBING-SKJERN: Det er en hård nyser at blive tvunget til at forlade det parti, man har arbejdet for i 20 år.

Det kan Niels Rasmussen skrive under på.

Et år efter han strøg i byrådet med godt 1300 personlige stemmer, er han blevet partiløs efter at have overtrådt Socialdemokratiets love ved ikke at stemme sammen med sin gruppe om det kommunale budget.

»Det har da ikke været sjovt,« erkender den nyslåede løsgænger i Ringkøbing-Skjern byråd.

Modet har han blandt andet holdt oppe ved hjælp af de mange henvendelser, han har fået undervejs igennem den månedlange balladesag.

»Folkelingsmedlemmer, lokale socialdemokrater og folk jeg overhovedet ikke kender har spurgt mig om, hvad i al verden det var, der skete. Jeg har fået en helt utrolig opbakning fra en masse mennesker, og det giver mig en tro på, at der også er en fremtid indenfor politik,« siger Niels Rasmussen .

Han lægger ikke skjul på, at ikke kan forstå, at byrådsgruppen valgte at holde så hårdt på partiets interne love.

»Det var helt unødvendigt, men hvis man ikke ville mig, så var muligheden for at få mig ud,« konstaterer han i dag.

Niels Rasmussen ønsker ikke at slippe sine frustrationer over sagen og dens forløb ud i offentligheden. I stedet har han valgt at bruge tid på at undersøge mulighederne for at stille en alternativ Socialdemokratisk liste op til næste kommunalvalg om tre år.

»Jeg har godt nok fået tilbud fra tre andre partiet. Men når man har brugt 20 år af sit liv på Socialdemokratiet og stadig føler sig som socialdemokrat, så kan man ikke bare skifte Jeg kan i hvert fald ikke.

Derfor har jeg afvist henvendelserne,« siger han.

Teknisk kan Niels Rasmussen melde sig ind i Socialdemokraterne igen til næste valg, og han kan også blive opstillet til byrådet. Men det er tvivlsomt,, at den eksisterende partiforening vil stille ham op. Derfor er han nødt til at stifte sin egen socialdemokratiske partiforening hvis han vil være med.

»Jeg er ikke i tvivl om, at det godt kan lade sig gøre. Der er folk nok, der bakker op,« lyder det.

Men svigter du ikke dine 1300 vælgere ved at forlade partiet, en situation, du kunne have undgået? »Nej, jeg ville have svigtet dem og den politisk, jeg har lovet at føre, hvis jeg havde stemt for budgettet, siger Niels Rasmussen .

Men vil det ikke skade den socialdemokratiske politik, du arbejder for, hvis partiet til næste valg bliver delt i to og stiller op på to forskellige lister? »Konkurrence har været godt for andre. Det kan det sikkert også blive for os,« lyder det.

Har du ungervejs i forløbet fortrudt, at de ikke stemte for budgettet? »Nej, ikke et sekund. Det har kostet, men jeg ville have haft det dårligt, hvis jeg var løbet med,« siger Niels Rasmussen , der vil bruge de næste tre år på at føre socialdemokratisk politik.

»Der skal en indsats til, hvis vi skal undgå flere nedskæringer på de ældre, handicappede og hvis vi skal have hævet normeringerne i daginstitutionerne, så der er nok at tage fat på,« siger løsgængeren.

Billedtekst: Niels Rasmussen har fået flere tilbud om at blive medlem af et nyt parti. Arkivfoto.


Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 30.11.10 af  Inge M. Jensen
Kære Niels!
Jeg vil gerne foreslår dig at downloade socialdemokraternes love på partiets hjemmeside. Der står meget klart at der ikke kan opstilles 2 socialdemokratiske lister til et byrådsvalg.
Teknisk kan du melde dig ind i partiet i morgen.
Derfor Niels, læs lovene inden du igen udtaler dig til pressen med udsande oplysninger
Med venlig hilsen
Inge M. Jensen
#2 | Skrevet den 30.11.10 af  Niels
Kære Inge
Slå koldt vand i blodet! Det eneste jeg undersøger er, om jeg kan komme til at stå på en socialdemokratisk liste ved næste valg. Kan det ikke lade sig gøre, er situationen en anden. Tak for ideen om at downloade lovene. Det er sket for længe siden....
Fortsat god dag - solen skinner
De venligste hilsener
Niels
#3 | Skrevet den 16.11.13 af  ekuVTtgK
After i visit invest in a duplicate watch fake Cartier Watches, you"ll find a handful of things I take into account Replica Rolex Watches for sale . 1st of all fake Cartier Watches , I have a look at the clasp width and bracelet width mainly because you need something proportional for your wrist and never a large bulky 1 that appears out of location fake Cartier Watches Fake Tag Heuer Watches . rolex replica watches for sale Subsequent, I look at the case size on the view. And probably the most critical function I take into account would be the design of the observe. Of course I want a replica view that i take pleasure in searching at Fake Hublot Watches . You will discover a good deal of web sites available to buy replica watches but be quite careful when selecting which web page to buy from.
#4 | Skrevet den 03.01.14 af  EnRjcUdj
replica cheap watches If you weren"t pursuing task trajectories because pointing to ginger root additionally Baby, replica cheap watches replica cheap watches www.yourdiabeticcat.com/montblanc/ Why don"t we said oneTowards the end amongst 2000, King elvis wore set to the peak furthermore went to leave a house.