Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Landbruget skal ses med nye øjne

Skrevet d. 24-11-2010 |
Rss-feed

Teknik-og Miljøudvalget er gået imod administrationens indstilling i sag om nyt stuehus i Borris

Af Christian Baadsgaard chba@bergske.dk

BORRIS: En landmand på Gåsdalvej i Borris får nu tilladelse til at bygge et nyt stuehus.

Det har et flertal i Teknik-og Miljøudvalget givet tilladelse til, efter at have beset stedet, og dermed går udvalget mod administrationens indstilling.

Landmanden har ansøgt om at bygge et stuehus på åben mark, cirka 130 meter fra drifts-og avlsbygningerne.

Desuden ønskes der opført to udhuse.

Administrationen fandt det væsentligt, at stuehuset blev placeret på samme side af vejen som som de eksisterende avlsbygninger, og at man dermed undgår intern trafik over Gåsdalvej.

Efter besigtigelsen besluttede et flertal bestående af formand Ole Kamp, Preben Enevoldsen, Elmo Flaskager og Claus Meiner at give tilladelse til byggeriet.

»Afstanden til produktionen er ikke så stor. Vi kan ikke forvente, at en landmand vil bo midt mellem sine produktionsbygninger,« siger Ole Kamp.

Han hæfter sig endvidere ved, at den alternative placering ville give problemer for landmanden.

»Hvis man placerede stuehuset som administrationen foreslog, ville man låse udvidelsesmulighederne,« siger Ole Kamp, der også understreger, at hvis der bliver udvidet, vil stedet fremstå mere som en naturlig helhed, end som to seperate dele.

Netop der ligger en principiel diskussion.

Ved generationsskifter på landbrug, er mange bygninger utidssvarende, og det vil kræve, at politikere ser med andre øjne på landbrugenes udvidelser.

»Man skal til at have en lidt anden holdninng til storlandbrug,« siger Ole Kamp, der ser frem til den næste planperiode, hvor der skal tages stilling til, hvor storlandbrugene i fremtiden skal placeres.

Ved samme møde skulle der tages stilling til en udflytning af et kvægbrug i Hoven, og det samme flertal gav tilladelse til det, mod at de eksisterende bygninger bliver nedrevet.

En ladeport

Såvel Peder Sørensen som Niels Rasmussen tilhørte det mindretal, der ville følge administrationens indstilling i Borris, og i ved behandlingen af sagen fra Hoven, kunne de på grund af den landskabelige karakter ikke tilslutte sig.

»Det er placeringer på steder, hvor planloven ikke tillader det. Hvis vi i Ringkøbing-Skjern Kommune laver vores egne regler og åbner op, så bliver det en ladeport,« siger Niels Rasmussen , der ønsker at få en principiel diskussion om hvordan landbrugene skal placeres.

»Vi skal have landbrug, men vi skal ikke have megabrug.

Vi skal ikke konkurrere med de østeuropæiske lande om at finde plads til de største landbrug,« fastslår Niels Rasmussen .

Han understreger, at man her skal gå en anden vej.

»Økologi og nicheproduktion skal vi være med til at fremme i Ringkøbing-Skjern Kommune,« mener Niels Rasmussen .

 Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 04.01.14 af  xHGkkltQ
faux rolex watches replica iwc watches More than the years each Reproduction Watch Retailer as well as the business have made great strides toward supplying a higher top quality item patek phillipe replica 26058 http://trentonlofts.com/philippe.html . We now supply good quality Swiss twenty five jewel ETA movements in all of our Signature level watche and 25 jewel automated movements in our Standard level and also Quartz movements exactly where applicable as in some of our newer brand names patek philippe fake watches .