Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Ud i kulden med Niels Rasmussen

Skrevet d. 13-10-2010 |
Rss-feed

Garvet socialdemokrat og borgmesterkandidat ved seneste valg truet af eksklusion

Af Hanne Øxenholt hox@herningfolkeblad.dk

RINGKØBING-SKJERN -Selv om byrådsmedlem Niels Rasmussen ( S) fra Tarm siden budgetkonferencen i august har vidst, at hans medlemsskab af partiet var i fare, hvis han ikke stemte for budgetforslaget i aftes i byrådssalen, blev hans hånd nede.

Til gengæld røg den op, da der skulle stemmes om SF's budgetforslag.

For gruppeformand Karsten Sørensen, Vorgod-Barde, kan den manglende håndsoprækning til forligspartiernes budgetforslag kun betyde én ting: Niels Rasmussen har meldt sig selv ud af det parti, han har tjent så trofast i halvdelen af sit liv.

Her er tale om en mand, der har siddet i byrådet i over 20 år -først i Egvad Kommunes byråd, de seneste fem år i Ringkøbing-Skjern Kommunes byråd.

Han var folketingskandidat for Socialdemokraterne i 1993 til 2005, og han har været på Christianborg som vikar hele syv gange.

For et lille års tid siden sad han som formand for byrådets social-og sundhedsudvalg og beklædte posten som 2. viceborgmester, og da bakkede partiet op om Niels Rasmussen som deres borgmesterkandidat.

I dag er han ikke formand for hverken det ene eller det andet i byrådet, men vil partiet virkelig af med så dreven en mand? Håbet er lysegrønt Ja, Niels Rasmussen har i hvert fald ikke tænkt sig at give op så let.

-De kan ekskludere mig, men de behøver det ikke. Jeg håber, at de får tænkt sig om. Jeg havde virkelig troet, at der var højere til loftet i mit parti, sagde han i aftes til Herning Folkeblad.

sådan en mand til at gå imod resten af sin gruppe og følge et andet parti i afstemningen om budgettet for de næste fire år? -Jeg har nøje studeret forligsparternes budgetforslag, og jeg mener, at man kunne være nået meget længere ad den socialdemokratiske vej. Derimod kan jeg et langt stykke af vejen følge SF's budgetforslag, siger Niels Rasmussen .

De frivillige Der er en lang række ting i forligsparternes budget, Niels Rasmussen ikke kan sluge. Blandt andet vil han give 300.000 kroner tilbage til det frivillige arbejde i kommunen.

-Der er en million i spil, og det undrer mig meget, at de skal gå til parterapi ( KD's forslag. red.).

Var det ikke mere rimeligt, at de frivillige fik de penge, de har så hårdt brug for, spørger Niels Rasmussen .

Han er også meget imod, at kommunen vil skære de udviklingshæmmedes Bøgely ud af budgettet, og så vil han have nedlagt nogle rådhuse.

Han slog også på flere timer til skolebørnene og flere folk til at passe vores børn, men de forslag røg, da kun de tre SF'ere og han selv stemte for dem.

Niels Rasmussen mener, at gruppeformand Karsten Sørensen lidt for tidligt fik » slået sømmet i « under forhandlingerne af budgettet.

Troværdighed -Det er et spørgsmål om at være troværdige. Budgettet er alt for alvorligt til at overlade det til Venstre og Dansk Folkeparti. Selvfølgelig skal vi være med ved bordet. Med budgettet har vi bundet en buket af blomster, men der er røget nogle tidsler med. Men når vi har så snævre, økonomiske rammer, må vi give køb på nogle kernesager, siger Karsten Sørensen.

Han opnåede den -for en socialdemokrat -tvivlsomme ære at blive rost af en Venstremand: -Karsten Sørensen har vist stort ansvar, stort politisk mod.

Vi er stolte af og tilfredse med, at vi har fået S med i samarbejdet, sagde gruppeformand Kristian Ahle ( V).

Knapt så stolt er den 53-årige lærer fra Tarm, der nu står til at blive ekskluderet.

Men han ser tiden an. I andre af landets byråd er man ikke blevet smidt ud for at gå imod strømmen i sit eget parti, og der skal en ekstraordinær generalforsamling til at smide Niels Rasmussen ud. Så han afventer sagens gang.

» De kan ekskludere mig, men de behøver det ikke. Jeg håber, at de får tænkt sig om. Jeg havde virkelig troet, at der var højere til loftet i mit parti « NIELS RASMUSSEN .

Billedtekst: Sidste år var Niels Rasmussen Socialdemokraternes borgmesterkandidat. Nu står han overfor en eksklusion af sit parti igennem en lille menneskealder. Foto: Tom LaursenGå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 14.10.10 af  Brian
Så det i nyhederne på lokal TV samme aften. Jeg er lige så overrasket som Niels. Jeg troede at der var højere til loftet i partiet.
#2 | Skrevet den 18.10.10 af  Niels
Hej Brian
Tak for din kommentar. Noget tyder på, at der ikke er så højt til loftet. Så der må ligge andet bag... Det fremgår vel også af de anonyme udtaleleser, der kommer gennem pressen og ved, at de ikke tør møde mig face to face i en direkte udendelse på DR
#3 | Skrevet den 04.01.14 af  VppDqjHn
www.yourdiabeticcat.com/montblanc/ nice replica cheap watchesToday philippe patek replica watches , the Hublot duplicate is one of the most sought following watches patek philippe fake watches fake iwc watches faux rolex watches , offering individuals that understand magnificence and luxurious but just can not pay for the large greenback costs to the authentic styles.