Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

To S-byrødder tager afstand fra partiets politik

Skrevet d. 13-10-2010 |
Rss-feed

BUDGET: Socialdemokraterne i byrådet løber alle veje for og imod budgetaftale med den store borgerlige gruppe.

Af Poul Bülow pob@jv.dk

Helle Thorning-Schmidt og hendes partiapparat samt to af landets førende socialdemokratiske borgmestre skal i gang med at rydde op efter en strid om budgetaftalen i Ringkøbing-Skjern Byråd.

I går morges kunne den socialdemokratiske gruppeformand, Karsten Sørensen, meddele, at byrådsmedlem Niels Rasmussen kunne betragte sig som udmeldt af partiet, hvis han ikke stemte sammen med de øvrige tre medlemmer af partiets byrådsgruppe.

Før mødet var der uvished, om byrådsmedlem Linda Nielsen ville stemme for partiets budgetaftale med de borgerlige. På mødet meddelte Niels Rasmussen , at han stemte for ændringsforslag fremsat af SF.

Direkte uenig

I en lang og bevæget tale meddelte Linda Nielsen, at hun stemte for budgetaftalen, men samtidig fik hun ført til protokol, at hun var direkte uenig i en række af de aftaler, som Karsten Sørensen og de tre øvrige medlemmer af gruppen har indgået med de borgerlige.

I aftes, på lokaltv, varslede Karsten Sørensen på ny, at han vil udelukke Niels Rasmussen fra partiet.

- Jeg er sikker på, at Socialdemokraterne kommer sig oven på den hændelse, siger Niels Rasmussen .

FAKTA

LANG VEJ TIL EXIT Socialdemokraterne har en klar fremgangsmåde når der er politisk uenighed i en byrådsgruppe. Et mæglingsudvalg tager over, og først når partiets hovedbestyrelse har fået en redegørelse fældes » dommen « . I partilovens paragraf 20 hedder det om kommunalt og regionalt mæglingsudvalg: » Udvalget udpeges af Hovedbestyrelsen og består af seks medlemmer: To medlemmer af Hovedbestyrelsen, partisekretæren og en medarbejder fra partikontoret samt to borgmestre ( ved sager om udelukkelse af medlemmer af socialdemokratiske grupper i kommunalbestyrelser) eller af to regionsformænd/ regionsgruppeformænd ( ved sager om udelukkelse af medlemmer af socialdemokratiske grupper i regionsråd).

Partisekretæren er formand for udvalget.

 Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 16.11.13 af  HhpTTtQy
Duplicate Watches - At the greatest tier sits the Swiss made Rolex Replicas. Fake Tag Heuer Swiss refers to not the nation of manufacture, Fake Hublot Watches for sale but fairly towards the origin on the movement utilised in the view fake Cartier Watches Replica Rolex Watches .