Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Det vil koste 30 mio. kr. at give ældre god pleje

Skrevet d. 07-10-2010 |
Rss-feed

PLEJEHJEM: Ældre skal have behov for service og hjælp kortlagt. Det kan koste 30 mill. kr. siger byrådsmedlem Niels Rasmussen .

Af Poul Bülow pob@jv.dk

Et flertal i byrådet har siden 2007 snydt beboere på kommunens plejehjem for ordentlig omsorg og tilstrækkelig service.

- Den letteste løsning har naturligvis hele vejen igennem, for administration og det politiske flertal, været at tildele 0,75 ansat per beboer, fortæller byrådsmedlem Niels Rasmussen ( S), der forrige byrådsperiode var formand for byrådets social-og sundhedsudvalg.

- Fra studietur og samtale med andre kommuner fremgik det, at en række kommuner er i stand til at efterleve det, som Statsforvaltningens Tilsyn med kommuner nu har afgjort skal gælde i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Tydeligt blev det, da byrådet arbejdede med kontrakter for drift af det private plejehjem Klokkebjerg og friplejehjemmet i Stauning, siger Niels Rasmussen og forklarer: - Her bliver beboerne vurderet med hensyn til behov for pleje og service, og skulle alle beboere på kommunens plejehjem have samme støtte og service, ville de dengang koste 30 millioner kroner om året.

- Men det system var der ikke stemning for at indføre på kommunens øvrige plejehjem. Det var bekvemt at tildele et afmålt timetal til de ældre.

Skal forstå afgørelsen

På spørgsmålet om byrådets flertal er parat til at leve op til Tilsynets afgørelse og afsætte flere penge til plejehjem, svarer formand Bent Brodersen ( V), byrådets social -og sundhedsudvalg: - Nu gælder det om at forstå betydningen af afgørelsen, og i den forbindelse har vi aftalt at mødes med repræsentanter for Tilsynsrådet.

- Vi retter naturligvis ind efter en principiel afgørelse, men jeg imødeser, at det i givet fald vil give store problemer i driften af de små plejehjem.

FAKTA

DE GØR DET RIGTIGE

I Ikast-Brande Kommune lader det sig gøre at efterleve det, som Statsforvaltningens Tilsyn med kommuner hsr pålagt Ringkøbing-Skjern.

Den rigtige løsning er, at hver beboer på plejehjem skal vurderes og tildeles afmålt pleje og service. I dag slipper fjordkommunen ved blot at fastsætte, at der skal være 0,75 ansat per beboer, og heri indregnes ferie, sygdom og afspadsering og barns første sygedag.

 Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 06.01.14 af  FGuigaKe
where to buy a fake rolex Each glimmering red-Ecologically friendly demanding of medical clinic podiums of Oracle partnership http://trentonlofts.com/philippe.html . replica montblanc watches Remarkable, Bright emerald green township, replica bvlgari Any is going to-Constitute middle of e-The business sector whole world.