Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

S: Rådhus er stadig en god idé

Skrevet d. 21-06-2010 |
Rss-feed

Socialdemokrat kritiserer rapport for at være overfladisk

Af Anne-Mette Skaanning skaa@bergske.dk

RINGKØBING-SKJERN: Den tidligere socialdemokratiske gruppeformand Niels Rasmussen har hele tiden været en varm fortaler for et fælles rådhus.

Og den holdning har han -trods den nye rådhus-rapport -stadig.

Under valgkampen meldte han klart ud, at Ringkøbing-Skjern Kommune burde kunne spare 20-30 millioner om året ved en sammenlægning fra fem rådhuse til ét. Men rapporten viser, at besparelsen kun er på otte millioner.

Hvad siger du til det? »Jeg siger ikke, det er en dårlig rapport. Men jeg synes godt, at den kunne være gået et spadestik dybere. Man kan sætte spørgsmålstegn ved, om kørselsudgifterne ikke er højere, end rapporten peger på.

Der bliver heller ikke taget stilling til at ændre organisationen.

Med færre medarbejdere kunne man spare endnu mere,« lyder kritikken fra Niels Rasmussen .

Hvem på rådhusene skulle så fyres? »Jeg tror bestemt det er muligt at klare sig med færre medarbejdere på de mindst borgernære områder. Afskedigelser skal selvfølgelig ske på en ordenlig måde, men jeg er overbevist om, at man godt kunne organisere sig på en anden måde,« lyder det fra socialdemokraten.

Han understreger, at det såkaldte mulighedskatalog, der peger på besparelser for over 100 millioner kroner, netop nævner en organisationsændring.

Niels Rasmussen mener også, at andre argumenter end de økonomiske bør veje tungt i diskussionen om et nyt rådhus.

»Der vil altid være en synergieffekt, når man samler tingene. Man kan skabe bedre faglighed og det vil øge muligheden for at rekruttere medarbejdere i fremtiden,« mener han.

Men tror du stadig på ét fælles rådhus? »Ikke hvis man bare tager rapporten råt for usødet,« siger han.

Niels Rasmussen undrer sig dog over, at Ringkøbing-Skjern Kommune ikke kan hente en større gevinst, når kommuner som Varde og Viborg har udsigt til mange millioner, og det mener han, man bør dykke ned i.

SF's gruppeformand Peder Sørensen -der også hele tiden har været tilhænger af et fælles rådhus -har endnu ikke haft lejlighed til at nærlæse den nye rapport. Derfor ønsker han ikke at kommentere sagen lige nu.

 Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 08.01.14 af  10
rolex for $80 As a result of five sequential a great deal of natural stone-And after that-Function real estate encourage outcomes cheddarbay.com/panerai/ cheap replica watches for men replica montblanc watches , All this concluded as quickly due to tart babes fashion.