Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Politisk kritik af plan-prioritering

Skrevet d. 10-05-2010 |
Rss-feed

S og SF mener, at planafdelingen skal opnormeres for at realisere vindmølleplanen

Af Jonna Odgaard jona@bergske.dk

RINGKØBING-SKJERN: Når byrådet har vedtaget en ambitiøs vindmølleplan, så må byrådet også afsætte personalemæssige ressourcer i planafdelingen til, at planen kan realiseres.

Det mener Socialdemokratiet og SF.

De to partier reagerer på en artikel i Dagbladet lørdag om at planchef Hans Holt Poulsen er fratrådt med øjeblikkelig virkning »efter gensidig overenskomst«. I artiklen erkender direktør Mogens Pedersen, Ringkøbing-Skjern Kommune, at kommunens planafdeling er voldsomt arbejdsmæssigt belastet med både vindmølleplan og deraf følgende lokalplaner og ny kommuneplan.

Mogens Pedersen oplyste i artiklen, at der til økonomiudvalgets møde i morgen tirsdag ligger et forslag fra administrationen om at opnormere planafdelingen.

»Hvis vi er så ambitiøse på vindmølleområdet, så skal der også afsættes tilstrækkelige ressourcer,« er holdningen hos Peder Sørensen, økonomiudvalgsmedlem for SF.

Karsten Sørensen, økonomiudvalgsmedlem for S, er enig.

»Vi har vedtaget en ambitiøs vindmølleplan, så må vi også finde ressourcerne til at realisere den. Ellers må vi skrue ned for vores politiske ambitioner. Tingene må passe sammen,« siger han og fortsætter: »Vi vil gerne være med til at fremme vindmølleplanen og finde de ressourcer, der skal til.«.

Prioritere anderledes

Mogens Pedersen understregede dog i Dagbladet lørdag, at det var tvivlsomt, om der med sparekrav på 100-140 millioner kroner vil kunne findes penge til at opnormere planafdelingen.

Disse politiske realiteter er S og SF helt klar over. De to partier peger derfor på muligheden for at prioritere personaleressourcerne anderledes.

Både Karsten Sørensen, Niels Rasmussen , der er teknik-og miljøudvalgsmedlem for Socialdemokraterne og Peder Sørensen peger på de mange personaleressourcer, der er afsat til miljøgodkendelser til landbruget.

»Der var politisk vilje til at opprioritere ressourcerne til miljøgodkendelser, da det brændte på her, så må der også være politisk vilje til at opprioritere det her,« siger Karsten Sørensen.

»Vi må se på, om der stadig er brug for så mange ressourcer til miljøgodkendelser.

Det ville passe mig fint, hvis vi kunne få frigjort ressourcer fra miljøgodkendelser og få flere medarbejdere i planafdelingen, også for at sikre kvaliteten af lokalplanerne,« siger Peder Sørensen.

Politisk indblanding

Niels Rasmussen mener også, at det har været et problem med prioritering af opgaverne i planafdelingen på grund af politisk indblanding.

»Jeg oplever, at Venstre har lagt politisk pres på planafdelingen for at fremme visse vindmøllesager frem for andre, som ellers lå lige til højrebenet,« siger Niels Rasmussen .

Det har ikke været muligt at træffe borgmester Iver Enevoldsen for en kommentar.

Venstres gruppeformand Kristian Ahle siger om opnormeringsønsket: »Umiddelbart er min vurdering, at det vil blive sendt til budgetforhandlingerne, sådan at vi vurderer det sammen med det øvrige budget.

Når riget fattes penge, må vi se på, hvad man skal gøre, og hvad man kan gøre.« Byrådsmedlem Bertel Jensen ( V), der selv er i gang med et vindmølleprojekt, foreslår at flere personaleressourcer finansieres ved øget brugerbetaling på vindmølleprojekter, eksempelvis på 30.000-40.000 kroner pr. projekt, som øremærkes til personale.

»Vi skal huske, at der både er arbejdspladser og indtjening i vindmøller,« siger han.

»Vi har vedtaget en ambitiøs vindmølleplan, så må vi også finde ressourcerne til at realisere den KARSTEN SØRENSEN, Socialdemokraterne.

Billedtekst: »Jeg oplever, at Venstre har lagt politisk pres på planafdelingen for at fremme visse vindmøllesager frem for andre, som ellers lå lige til højrebenet,« siger Niels Rasmussen fra Socialdemokraterne ( til højre), der sammen med Peder Sørensen fra SF ( til venstre) mener, at der skal afsættes tilstrækkelige ressourcer på vindmølle-området. Arkivfoto: Jørgen Kirk.Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 03.01.14 af  nLuBPLex
Rare to find any place else. replica tag heuer watches‎ replica watches quality Takes a handful of month until it emits the reccommended synthetic version niche patek philippe price .