Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Otte stormøller ved Bindesbøl

Skrevet d. 23-04-2010 |
Rss-feed

20 procent af møllerne allerede solgt til lokale investorer

Af Jørgen Baungaard jbjb@bergske.dk

ÅDUM: Otte stormøller kan nu stilles op i Bindesbøl ved Ådum. Et flertal i Ringkøbing-Skjern Byråd vedtog at stille de mange møller op på den østligste placering i forhold til de tre områder, der var på spil.

På samme tid har et flertal i teknisk udvalg besluttet, at der skal udarbejdes en VVMredegørelse for en område ved Gråhede Nord. Byrådets beslutning betyder, at området Strømmesbøl i hvert fald foreløbig er ude af billedet.

Socialdemokraternes Niels Rasmussen ville have de tre planer-Bindesbøl, Strømmesbøl og Gråhede Nord -tilbage til teknik-og miljøudvalget.

»Vi bør vurdere de tre områder i en helhed, det skylder vi de borgere, der skal leve med møllerne i de kommende 25 år,« sagde Niels Rasmussen på byrådsmødet.

Hver sin vej

For en gang skyld gik SF og Socialdemokraterne hver deres vej.

Peder Sørensen ( SF) kunne godt gå ind for placeringen i Bindesbøl øst, men ønskede sammen med en række Venstre-folk og Kristendemokraterne kun seks møller i området.

Elmo Flaskager ( V) forklarede, at han går ind for seks, da deres indbyrdes placering vil stoppe for en senere møllepark i Strømmesbøl: »Otte er for voldsomt.« Formanden for teknik-og miljøudvalget, Ole Kamp ( V), gik ind for otte møller i Bindesbøl øst: »Sagen har kørt længe nok.

16 stemte for otte møller i Bindesbøl øst.

Sælges lokalt

Nu kan projektmager Jens K.

Pedersen, Hemmet, gå videre med at få de otte stormøller stillet op ved Ådum.

Han har solgt de 20 procent af møllerne -svarende til 1,6 mølle af den ny park til lokale investorer.

»Nu skal resten udbydes, og jeg venter, at disse parter også kan sælge lokalt, da interessen er stor,« siger Jens K.

Pedersen.

Møllerne skal være i drift til december, da der er styr på nettet, der skal transportere strømmen. Det samme gælder for møllerne ved Holmen, der også fik grønt lys på byrådsmødet tirsdag.

Energistyrelsen arbejder i øjeblikket med en plan for udbygning af nettet, så Ringkøbing-Skjern Kommunes ambitiøse mølleplan kan realiseres.

Jens K. Pedersen mener, at foruden parkerne i Holmen og Bindesbøl er der kun Troldhede-projektet, der umiddelbart kan realiseres af den store mølleplan.

»Vi bør vurdere de tre områder i en helhed, det skylder vi de borgere, der skal leve med møllerne i de kommende 25 år.

NIELS RASMUSSEN , byrådsmedlem for socialdemokraterne.

 Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 09.11.13 af  NZntRmLg
Replica Rolex Watches Replica Watches for Sale These watches regularly use movements incorporated into Omega or other best end watches and frequently use genuine gold inside the casework and bracelets. Replica Rolex Watches
#2 | Skrevet den 02.01.14 af  ynShqkXD
That they can very much have a specific thing obvious patek philippe price . replica bvlgari watches The primary version got to be specific making tips replica montblanc watches . Real swiss wrist watches are constructed from real treasured pebbles while alloys although relojes gucci mujer