Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Frivillige blev »snydt« og 300.000 kr. er tabt

Skrevet d. 19-02-2010 |
Rss-feed

Krisetid: En pose med uforbrugte midler til frivilligt arbejde er pist væk. Det ærgrer frivillige og politikere beklager.

Af Poul Bülow Tlf. 9737 1088,

En beslutning truffet i det tidligere byråd koster det frivillige sociale arbejde i kommunen 300.000 kroner.

Dybt beklageligt, men der er en beslutning, som et flertal i det tidligere byråd vedtog, forklarer byrådsmedlem Niels Rasmussen (S), der indtil årsskiftet var formand for social-og sundhedsudvalget. Det var ikke med hans gode vilje, at foreninger i det frivillige sociale arbejde »mister« 300.000 kroner.

Penge væk

Flertallet i byrådet besluttede at snuppe posen med de 300.000 kroner, som var ikke-forbrugte midler. Men samtidig besluttede byrådet også, at der skal skæres et tilsvarende beløb på kontoen til frivilligt arbejde i 2010, siger Niels Rasmussen og understreger:

I budgettet er der tale om småpenge, men som i de frivilliges hænder er rigtigt mange penge. Derfor er det beklageligt, at et flertal i byrådet ikke vil være med til at give kontant støtte, men alene henholder sig til positive tilkendegivelser.

300.000 er rigtigt mange penge for os, fastslår Claus Brotkorb, Frivilligcenter Ringkøbing-Skjern og understreger, at små beløb gør en forskal.

Vi synes ikke om, at man tager penge fra et øremærket statslig bloktilskud og bruger dem til at dække huller i kommunens budget.

Ønsker ændring

Pengene er nu fjernet fra budgetterne de næste tre år. Vi håber, udvalget vil gøre det om og tilbageføre beløbet fra det kommende budget, lyder opfordringen.

JydskeVestkysten forsøgte i går at få en kommentar til sagen fra den nye formand for byrådets social-og sundhedsudvalg, Bent Brodersen (V), men han var på grund af ferie, ikke at træffe.

Fakta: Opfordring

Selv om det tidligere byråd har skåret 300.000 kroner af budgettet til foreninger der arbejder med frivilligt og socialt arbejde, opfordrer Frivilligcenter til, at der bliver sendt ansøgninger om andel i de »uforbrugte« midler.

 Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 13.11.13 af  orkgYYDx
Fake Hublot Watches fake Cartier Watches Rolex SA is really a foundation initiated and originally funded by Hans Wilsdorf and also the Aegler family. Fake Hublot Watches Fake Hublot Watches fake Cartier Watches According to basis documentation, Fake Tag Heuer Watches the Rolex SA business can never ever be sold, nor traded on any stock market Fake Tag Heuer Watches .
#2 | Skrevet den 07.01.14 af  kGVsFySE
That they can very much have a specific thing obvious patek philippe fake watches . faux rolex watches fake tag heuer online The primary version got to be specific making tips. Real swiss wrist watches are constructed from real treasured pebbles while alloys although relojes gucci mujer