Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Campingsag bragte sindene i kog

Skrevet d. 21-12-2009 |
Rss-feed

En enkelt punkt på dagsordenen trak 30 tilskuere til byrådsmøde

Af Hanne Øxenholt hox@herningfolkeblad.dk

ringkøbing - Bønderkarle.

Jo, der blev ikke lagt skjul på cowboyrækkernes holdning til flertallet af Ringkøbing-Skjern Kommunes byråd på decembermødet.

Hvor det normalt kun er pressefolk, embedsmænd og ganske få tilhørere, der optager stolene i byrådssalen, måtte der denne gang slæbes ekstra stole ind ad flere omgange. Der var nemlig en enkelt sag, der bragte sindene i kog, tv på banen og fotografer i salen: Punkt nummer 8.

Italienske tilstande

Det handler om campinggrunden ved Ringkøbing Fjord. Byrådet ville give private bygherrer lov at opføre boliger lige ned til vandet, hvor der i 40 år var campingplads.

Det er så mange lokale lodret imod, at der er kommet 21 indsigelser og 2027 underskrifter imod projektet. På decembermødet skulle planerne om boliger ved Vellingvej så endelig vedtages. Normalt forholder tilhørerne sig ret roligt, men her kom både bitre kommentarer og klapsalver.

Det sidste, når S og SF var på banen. Her holder man nemlig med borgerne. Planen skulle droppes eller mindst tilbage til udvalget for nærmere granskning. Som Peder Sørensen (SF) fremførte:

- Vi skal mindst have fundet de papirer, der tilsyneladende mangler, men med så megen usikkerhed helst helt afvise planerne.

- Det er trist at stå her i et byråd, hvor man i den grad vil ændre status på et område i stedet for at være fremadrettede, progressive og tænke på vores intentioner om turisme på egnen. Det er jo ikke sådan, at Ringkøbing er i bekneb for byggegrunde. Vi må have respekt for så stor en folkelig opbakning til at bevare campinggrunden.


En hån mod borgerne

Niels Rasmussen (S) fandt flertallets holdning en hån mod borgerne.

- I starten var der tale om høje huse. Så piller man bare nogle etager af, så kommunen ikke behøver at lave en forhøringsfase. Det er en hån imod borgernes indsigelser. Vi vil komme til at mangle et nærkreativt område, hvis det bygges til med boliger, og måske bliver der igen basis for camping. I har bare tromlet af sted, selv om der mangler dokumenter i sagen. Vi kan ikke vedtage noget, før vi er sikre på, at alle dokumenter er tilvejebragt, sagde Rasmussen, der ønskede sagen udsat.

Sagen var også oppe i det gamle Ringkøbing Byråd, og her blev planen om boliger forkastet.

- Men med et ganske snævert flertal. I Venstre vil vi gerne give mulighed for at bygge boliger, og jeg er sikker på, at I ender med at blive lykkelige for det, lød det fra Venstres ordfører Niels Chr. Poulsen (buh-lyde fra salen).

Ole Kamp fra Venstre måtte også rejse sig og fortælle, at han stemmer imod sin egen gruppe i denne sag.

- Udelukkende fordi vi er løbet fra et løfte om et forhøringsmøde, og så synes jeg i øvrigt at man vil bygge for traditionelt på byens bedste placering.

Niels Rasmussen (S) var også bange for, at byrådet kan blive gjort erstatningsansvarlig.

Hverken tilråb eller protester fra byrådssalen hjalp noget.

Planen for boliger på den gamle campinggrund blev vedtaget med Ole Kamp (V), S og SF?s stemmer imod samt tre blanke stemmer.

 



Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 04.01.14 af  TgCoBEmQ
replica tag heuer watches‎ The item Oakley wriststream is stylish. Via an consequences cast deep ion-Plated issue which is made from stainless-steel faux rolex watches , It"s difficult faux rolex watches . replica montblanc watches for sale All of the clock is simply night time obtaining call, A bluish arm wrist bracelet this kind of as a state of affairs. http://cheddarbay.com/panerai/ patek phillipe replica 26058 A new black colored switch is going to be attention-Uncovering and furthermore seizing along together using jewelry-Build a major hour indicators. Its glossy palm are likewise valuable metal-Skillfully chiseled.