Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Byråd giver op: Nyvalgte skal få styr på økonomi

Skrevet d. 15-12-2009 |
Rss-feed

Sparekrav: I aften smider det gamle byråd tøjlerne. Det nye byråd skal straks i gang, og det nye byråd skal finde besparelser for flere hundrede millioner.

Af Poul Bülow Tlf.  9737 1088  9737 1088 ,

Antallet af ledige stiger, flere er sygemeldt i længere tid, grundlaget for skatter forsvinder.

Ringkøbing-Skjern Kommune er længere ude i den økonomiske sump end det tidligere er blevet forklaret skatteyderne.

Bag denne udtalelse står SFs Peder Sørensen og Socialdemokraternes gruppeformand Niels Rasmussen .

De to er, sammen med de konservative, de eneste i opposition til den økonomiske politik ført af Ringkøbing-Skjern Byråd.

Og det bliver ikke bedre, når det nye byråd tager over. Det gamle byråd giver en rådden stafet videre til det nye byråd, og endnu er der ingen, som tør sætte tal på hvor store besparelser der skal findes, fortæller byrådsmedlem Niels Rasmussen , Socialdemokraterne.

Han er indtil årsskiftet formand for byrådets social-og sundhedsudvalg.

SFs Peder Sørensen er enig, og dybt bekymret, og til JydskeVestkysten fortæller han:

Man møder ikke en embedsmand i administrationen uden, at det understreges, at det står rigtigt galt til. Der skal findes besparelser, og det kommer til at gøre rigtigt ondt. Specielt udsatte grupper handicappede og ældre - vil få nedskæringer at føle.

Endnu har ingen sat de rigtige tal på, men når det kommer til stykket, engang i det nye år, vil jeg ikke blive overrasket over, at Venstre, kristelige og Dansk Folkeparti, skal ud for at finde besparelser på hen ved 150-200 millioner kroner, siger Niels Rasmussen , og undres: Når man så taler med de borgerlige om problemet, er de helt roligt, og lover, art finansministeren kommer med en kasse med penge.

Fakta: Udgifter er glemt

I et oplæg til byrådet i aften er det et mål, at der skal findes besparelser på 62 millioner kroner årligt. Men her har forvaltningen glemt at fremskrive prisstigninger, og at kassebeholdningen bliver på minus 53 millioner kroner i 2013. Desuden konsekvenser af finanskrisen endnu ikke fået plads i budgettet og det berører både beskæftigelse og det sociale område. Der skal desuden være »råderum« til anlæg og afdrag, lyder de dystre meldinger fra forvaltningen.

 Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 04.01.14 af  ilzwnkWm
www.alpine-air.com/faux.php In case you were impressed by each of the data over, replica bvlgari replica cheap watches replica montblanc watches cheap imitation watches you almost certainly wonder how you can get a timepiece like that? Nicely replica montblanc watches for sale patek philippe fake watches , the answer is the fact that there is certainly really little opportunity for you to have it, since the editions are very little and enormously pricey.