Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Byrådet får afslag på at give ældre bedre pleje

Skrevet d. 05-12-2009 |
Rss-feed

Udfordring: Et forsøg med at tilbyde ældre ekstra hjemmehjælp er afvist.

Af Poul Bülow Tlf. 9737 1088,

Ældre i eget hjem eller på plejehjem får ikke mulighed for at købe sig til ekstra ydelser fra de kommunalt ansatte. Hvis de vil have ekstra rengøring eller assistance skal de kigge i telefonbogen.

Da borgmester Torben Nørregaard (V) i 2006 talte ved arbejderbevægelsens 1. maj-møde gav han løfte om at arbejde for, at ældre kan tilkøbe sig ekstra offentlig service og omsorg.

Ingen tilkøb

Byrådet har ønsket at udnytte den mulighed som Velfærdsministeriet og Kommunernes Landsforening åbnede for et år siden, hvor kommunen kunne få tilladelse til forsøg med at tilbyde ældre ekstra service og omsorg.

Men i afskedsgave får borgmesteren nu et afslag på ønsket. Velfærdsministeriet har netop meddelt byrådet, at »Det er ikke hensigten med udfordringsretten at udvide de kommunale ydelser til at omfatte tilkøb.«

Sagen skal behandles på et møde i byrådets social-og sundhedsudvalg, og her er udvalgsformand Niels Rasmussen (S), fortørnet:

Regeringens ideologiske korstog mod offentlig service er afsløret endnu en gang. Vi får ikke mulighed for at give ældre på kommunale plejehjem samme service som de ældre får på friplejehjem.

Fakta: Udfordringsret

Velfærdsministeriet gav mulighed for, »på forsøgsbasis, at blive fritaget for nogle af de gældende statslige og lokale regler og overenskomstbestemmelser for at afprøve nye måder at gøre tingene på i den offentlige sektor... En udstrakt frihed til at tilrettelægge det daglige arbejde giver større rum for serviceudvikling og innovation. Dette bidrager samtidig til at skabe attraktive arbejdspladser.«

 Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 06.01.14 af  SyXlJmiT
fake tag heuer watches As a result of five sequential a great deal of natural stone-And after that-Function real estate encourage outcomes where to buy a fake rolex , All this concluded as quickly due to tart babes fashion replica cheap watches . http://www.madisoncountyne.com/iwc/