Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

S og SFs dilemma

Skrevet d. 23-11-2009 |
Rss-feed

Socialdemokratiet har fem mandater i det ny byråd, mens SF har tre mandater. Den røde blok har således otte ud af byrådets 29 medlemmer. I den forløbne periode har blokken ført benhård oppositionspolitik, selv om Socialdemokratiet var med i konstitueringen for fire år siden og Niels Rasmussen fik formandsposten for social- og sundhedsudvalget.

Man kan næppe sige andet, end Torben Nørregaard rakte hånden frem til et samarbejde over midten.

Trods dette er retorikken fra både S og SFs side blevet skarpere og skarpere. Som den ny borgmester Iver Enevoldsen noterede sig i Dagbladet torsdag, så kalder SFs Peder Sørensen den første periode af storkommunens historie for fire spildte år, mens Niels Rasmussen sammen med partiformand Helle Thorning vil en anden vej.

Det er de to i deres gode ret til at sige, men så skal de da heller ikke vente en invitation fra Venstre, der kan klare det hele selv.

På samme tid siger Iver Enevoldsen, at de to røde partier er velkommen, hvis de ellers har noget at snakke om. Det er da ikke noget at sige til, at det bliver på hans præmisser, da han kan mønstre 21 mandater mod den røde bloks otte. Det har sat SF og S i et alvorligt dilemma, for hvis de ikke giver lyd fra sig, så kan de gå på ørkenvandring de kommende fire år. De får selvfølgelig mulighed for at føre en offensiv oppositionspolitik, men på den anden side bliver politikken fastlagt hen over hovederne på dem. Beder de derimod om et møde med Iver Enevoldsen, er han ganske givet parat til at give de to partier indflydelse, men det bliver den indflydelse, han ønsker at yde - de får næppe lov til at stille krav.

Vælger SF og S den sidste løsning bliver det vanskeligt at se forskel på partierne i byrådet, og så kan det være hip som hap, hvem vælgerne skal sætte kryds ved om fire år.

Vælger de derimod den hårde udvej, står de med en lottokupon i hånden. De kan råbe og skrige sig hæse i de kommende fire år om, hvor umuligt det borgerlige flertal agerer - men er det det, vælgerne ønsker?

Den hårde retorik kan måske give S og SF et eller to mandater mere om fire år.

Og så kan de to partier begynde en ny fire-årig ørkenvandring i en ny byrådsperiode.

Men vælgerne kan også blive så trætte af den hårde og skånselsløse debat, at den skræmmer vælgerne bort fra SF og S.

Valget står således mellem pest eller kolera - og S og SF ved ikke, hvad de får.

 Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 17.11.13 af  ZHVFdHSN
Occasionally, it is often apparent towards the purchaser when the product is counterfeit in particular in the event the seller wants to provide you a Rolex for only $30. You"ll be able to assume that it"s bogus or stolen Fake Hublot Watches . Fake Tag Heuer Watches Genuine Gucci handbags sell for more than $100 just about every Fake Tag Heuer Watches . Fake Hublot Watches for sale If somebody would like to allow it go and promote it to you for only $80, it is actually counterfeit Replica Rolex Watches for sale fake Cartier Watches. If a avenue vendor is peddling a film that"s nonetheless showing in theaters, it really is pirated.
#2 | Skrevet den 07.01.14 af  fWampdpk
Each glimmering red-Ecologically friendly demanding of medical clinic podiums of Oracle partnership replica montblanc watches . cheddarbay.com/panerai/ replica tag heuer watches‎ Remarkable patek philippe fake , Bright emerald green township, Any is going to-Constitute middle of e-The business sector whole world.