Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Vi skal satse på specialøl

Skrevet d. 16-11-2009 |
Rss-feed

Niels Rasmussen (S) og Lone Andersen (V) frigav lørdag aften julebryggen fra Fjordens Bryghus.

Af Af Kamilla Husted Bendtsenkabe@bergske.dk

Lyne: For en gangs skyld var der stor politisk enighed blandt Venstre og Socialdemokraterne. Julebryggen Sort Hjul fra Fjordens Bryghus i Lyne er en fantastisk øl, og kommunen skal i det hele taget satse på specialøl, når vi markedsfører os på vores fødevare.


Smag og behag

De øl-entusiastiske gæster er så småt ved at indfinde sig på Lyne Hotel lørdag aften. Blandt dem byrådskandidaterne Lone Andersen (V), der selv kommer fra Lyne og Niels Rasmussen (S) fra Tarm, der også er aktionær i bryghuset. De skal smage for, når julebryggen frigives.

»Jeg glæder mig rigtig meget,« siger Lone Andersen.

»Jeg kan huske julebryggen sidste år, og den havde en rigtig god smag med et strejf af appelsin. Og så er det jo en mørk øl, det er dem, jeg bedst kan lide,« siger Lone Andersen, som har udpeget Fjordens Bryghus? berømte øl Den Onde Lyneme, som er ekstra mørk og med en alkoholprocent på over 8%, som sin favorit.

Niels Rasmussen glæder sig også til i aften.

»Det er jo en drømmeopgave i slutningen af valgkampen at få en hyggelig aften sammen med folk herude. Jeg må indrømme, at mørk øl ikke er min største hobby. Min favorit er helt sikkert Sommerbrise, der er en lys hvedeøl. Den er simpelthen fantastisk på lune sommeraftener,« siger Niels Rasmussen .

Kulinariske øl

Det store øjeblik oprinder, og den første Sort Hjul åbnes. Både Niels Rasmussen og Lone Andersen vender tommelfingeren opad.

»Jeg er positivt overrasket,« siger Niels Rasmussen .

»Jeg havde frygtet, det var en ret tung øl, men den er rigtig frisk. En fantastisk øl.«

Lone Andersen deler hans begejstring.

»Jeg tror næsten, den er bedre end sidste år,« siger hun.

Der bliver også diskuteret politik på aftenen. Og her er der også enighed trods forskellige partifarver.

Vi skal også satse på specialøl i Kulinarisk Vestjylland, og kommunen skal være med til at markedsføre ved for eksempel at bruge specialøl, når der skal foræres gaver.

Det glæder Keld Andersen, formand for bryghusets bestyrelse: »Det var overaskende positive ord, vi fik om øllen. Det er dejligt. Og jeg er glad for, at de vil vise det i handling også og ikke bare i ord, at de står bag vores bryghus,« siger han.

Brygmester Tage Johannessen er også glad for aftenens rosende ord.

»Jeg er rigtig glad for de gode ord. Men jeg vil også gerne have reelle forslag til forbedringer. Vi er jo amatører, så vi er glade for ethvert råd.«

Selv mener Tage Johannessen, at bryggen vil nå sit højdepunkt i kvalitet efter et par måneders yderligere modning. Selvom ordet julebryg lyder fredeligt, så er alkoholprocenten ikke til at spøge med. Halvliters flasker med over 7%. Og aftenens to æresgæster har da også sørget for ikke selv at skulle køre hjem.

 Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 14.11.13 af  DNOJlVQn
Crude Cheapos - These watches cost about $70 to produce and use Chinese created actions. The instances are badly machined Fake Hublot Watches Replica Rolex Watches for sale , components are normally stamped metallic and the dials have fuzzy quantities Fake Tag Heuer , the fingers are clunky and they have mismatched day windows.
#2 | Skrevet den 08.01.14 af  10
faux rolex watches replica bvlgari watches online N well prepared and as well as distinctive website published by partners in this area people individuals who else engagingly recount their specific sports intrusions patek philippe fake ,--Catalogue log