Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Lukning af borgerservice er udsat til efter valget

Skrevet d. 15-11-2009 |
Rss-feed

Protest: Ældre handicappede er klar til at protestere mod lukning af borgerservice. Men byrådet har udsat sagen til efter valget.

Af Poul Bülow Tlf. 9737 1088,

Et forslag om at lukke borgerservice på de tidligere rådhuse i Tarm, Videbæk og Hvide Sande har opbakning fra Venstre, Konservative og Kristendemokrater i byrådets økonomi- og erhvervsudvalg.

Men siden udvalget, 3. november, vedtog administrationens indstilling har sagen været parkeret. Først på et møde i december skal byrådet drøfte lukning af de tre borgerservice-kontorer.

Underløber

Venstre og deres støttepartier forsøger at undgå ubehageligheder i valgkampen, siger socialdemokraten Niels Rasmussen :

De borgerlige vil snige endnu en forringelse af den borgervendte service igennem. Samtidig underløber det borgerlige flertal også bestræbelser på, at borgerservice kan flytte ind på bibliotekerne.

Borgmester Torben Nørregaard (V) afviser, at der er tale om, at udsætte en ubehagelig beslutning til efter valget.

Sådan har jeg ikke tænkt. Vi har derimod ønsket, at beslutningen skal drøftes grundigt, og træffes i forbindelse med, at byrådets udvalg i december fremlægger deres konkrete forslag til besparelser, siger Torben Nørregaard, og understreger:

Jeg og mine partifæller har på intet tidspunkt ønsket at lægge låg på en debat om, om borgerservice skal være til stede fem, tre eller to steder i kommunen.

Folketingsforvirring

En anden grund til, at vi har været afventende, er, at finansministeren på et tidspunkt udtalte, at kommunal borgerservice skulle overtages af staten, siger Torben Nørregaard, der fastslår:

Men sådan sluttede forhandlinger om finansloven som bekendt ikke.

Fakta: Besparelser på vej

Når valget til byrådet er overstået, vil byrådets flertal fortælle, hvor der skal spares 5,6 millioner kroner allerede næste år. Disse nedskæringer skal fortsætte og i 2013 nå et niveau på 11,6 millioner kroner. I besparelserne indgår en lukning af tre borgerservice-kontorer, hvilket vil give en besparelse på 3,2 millioner kroner.

 Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 16.11.13 af  WMUbONKc
Fake Hublot Watches rolex replica watches for sale Time and time again, Fake Tag Heuer Watches Replica Rolex Watches for sale Fake Hublot Watches fake Cartier Watches Replica Rolex Watches there"s a crooked vendor around the auction powerhouse eBay.com that may be peddling counterfeit items and passing them off to the true issue. This is a growing challenge for unsuspecting customers who shell out tons of revenue a 12 months for solutions that turn out to be a faux.