Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Frit valg af mad bliver taget op til ny vurdering

Skrevet d. 10-11-2009 |
Rss-feed

Sundhed: Kommunen er tvunget til at betale millioner af kroner for at bespise ældre. Men frit valg er ikke altid det bedste nu skal der øses sund mad op.

Af Poul Bülow Tlf.  9737 1088  9737 1088 ,

Valgets varme emne er om de ældre hver dag skal have daglig leverance af mad i spande eller om de skal vælge dagens ret fra et menukort.

Forskellen på madspand og køle-vakummad er sundhed og økonomi.

Mad leveret dagligt koster den ældre cirka 10 kroner ekstra, men hertil kommer, at kommunen direkte støtter udbringningen med mellem 25 kroner og 27 kroner per dag, fastslår formand Niels Rasmussen (S), byrådets social-og sundhedsudvalg.

På Hemmet Plejehjem har vi kørt forsøg med at give specielt nærende kost til undervægtige og beboere som har brug for at komme sig efter sygdom, fortæller Niels Rasmussen og fastslår:

Det har givet overraskende gode resultater, og det får mig til at mene, at vi i fremtiden skal være bedre til at sammensætte den rette kost, som kommunen leverer til de ældre.

Betyder det, at frit valg ophører?

Niels Rasmussen : Byrådets flertal og jeg er tilhænger af frit valg, men når der visiteres til kost, skal der også indgå en debat om vilken kost der gavner den enkelte ældre, og når vi får flere tidligt hjem fra sygehuse, er kosten en vigtig del.

 Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 04.01.14 af  clwNvdle
That they can very much have a specific thing obvious replica tag heuer watches online . replica tag heuer watches‎ philippe patek replica watches The primary version got to be specific making tips. Real swiss wrist watches are constructed from real treasured pebbles while alloys although relojes gucci mujer