Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Flere borgerservice-centre er i fare

Skrevet d. 04-11-2009 |
Rss-feed

Administrationen indstiller at antallet af servicecentre skæres ned - det på rådhuset i Tarm er i største fare.

Af Af Jørgen Baungaardjbjb@bergske.dk

Ringkøbing-Skjern: Borgerservice-centre i Hvide Sande, Videbæk og Tarm er i overhængende fare for at blive lukket. Således skal byrådets økonomi- og planudvalg på et møde i dag tage stilling til et forslag fra administrationen, der går ud på at lukke to eller tre centre. Ved samme lejlighed gør administrationen opmærksom på, at antallet af personlige henvendelser er størst i Ringkøbing samt Skjern og Tarm.

Spørgsmålet om antallet af borgerservicekontorer er sat på udvalgets både åbne og lukkedes dagsorden. På den lukkedes dagsorden er den kædet sammen med, at kommunen skal leje en del af den gamle retsbygning i Skjern sammen med politiet. Her skal selve lejemålet af retsbygningen behandles af politikerne. Heraf kan man udlede, at det ikke er borgerservice i Skjern, der er i fare - men den på det gamle rådhus i Tarm.

Store besparelser

Administrationen forklarer medlemmerne af økonomiudvalget, at der er 2,5 millioner kroner at spare ved at reducere fra fem til tre centre. Og 3,2 millioner kroner at spare ved at gå fra fem til to centre.

Huslejen i den gamle retsbygning i Skjern havde man tidligere kalkuleret med skulle koste 180.000 kroner. Den bliver imidlertid 197.000 kroner dyrene end antaget.

På dagsordenen hedder det: Administrationen indstiller, at den yderligere årlige husleje på 197.000 kroner finansieres gennem besparelser ved at reducere antallet af borgerservicecentre.


Overordnet strategi

Socialdemokraternes borgmesterkandidat, Niels Rasmussen , mener, at man bør diskutere den helt overordnede administrative strategi, før man fjerner enkelte borgerservice-centre.

»Vi savner simpelthen en diskussion af den overordnede struktur. Det er da også derfor, at vi har sat 500.000 kroner af til en undersøgelse,« siger Niels Rasmussen .

»Det her er endnu et eksempel på, at der ingen sammenhæng er. Men bliver ved med at sende dårlige penge efter forkerte beslutninger,« mener han.

Venstres borgmesterkandidat, Iver Enevoldsen, er overrasket.

»Jeg har ikke hørt om det, før du fortæller mig det. Men som udgangspunkt er jeg betænkelig. Udgangspunktet er, at borgerservice i de fem centerbyer skal bestå. Det er også vigtigt at diskutere, hvis vi eventuelt skal samle administrationen på et rådhus,« mener Iver Enevoldsen.

I forbindelse med budgetlægningen forlangte byrådets flertal, at økonomiudvalget, at udvalget skal finde rammebesparelser på tre millioner kroner. Det er blandt andet her, at færre borgerservice-centre kommer ind.

I et notat til økonomiudvalget fastslår administrationen, at når personalebesparelsen på 2,7 millioner kroner er gennemført i 2010, så vil der være 10 personer færre til borgerbetjening.

Læs dagens leder side 18.

 Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 07.11.09 af  Inga Thøstesen
Med en central kommunal administration, er det en nødvendighed, i så stor en kommune som vor , at bevare de nuværende borgerservice.
Hvis der er for lidt søgning på nogle af dem,må det være muligt, at evt. en enkel person servicerer en enkel gang om ugen, de tre steder, der er tale om at nedlægge.
Det fungerede fint med bibliotekarer i den kommune jeg fraflyttede.
Især for ældre medborgere, er det af stor betydning, at der er kommunal service i nærområdet.
Venligst Inga Thøstesen
#2 | Skrevet den 07.11.09 af  Niels Rasmussen
Kære Inga
Det er endnu en panik beslutningen, med at nedlæggge borgerservicecentrene, der er på vej i kommunen. der mangeler ganske enkelt overblik over, hvor og hvordan vi skal strukturerre administrationen - herunder borgerservice. Det er et rigtig godt forslag du kommer med, at lade bibliotekerne klare den opgave, hvilket jeg også har foreslået. Noget tyder på at den øverste leder for enhver pris, vil friholde "flødeskummet", kvalitets- og analyseafdelingen, i kommunen.
De venligste hilsener
Niels
#3 | Skrevet den 20.11.13 af  YDPlaTQG
Crude Cheapos - These watches cost about $70 to produce and use Chinese created actions. The instances are badly machined Fake Tag Heuer , Fake Tag Heuer components are normally stamped metallic and the dials have fuzzy quantities, the fingers are clunky and they have mismatched day windows fake Cartier Watches .
#4 | Skrevet den 03.01.14 af  NXfSHSwj
fake iwc watches These pendant watches were quite seriously adorned with engravings and gemstones and only experienced an hour hand. fake panerai watches The encounter of the watch wasn"t protected with glass as is normal in contemporary watches replica montblanc watches for sale replica montblanc watches . Rather they normally experienced a hinged brass cover that could possibly be opened to find out enough time rolex duplicate watches , although many of those covers had been decorated with wonderful grillwork that allowed enough time to become observed with the cover shut anyhow http://cheddarbay.com/panerai/ .