Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Skatten stiger - uanset hvem du stemmer på

Skrevet d. 29-10-2009 |
Rss-feed

Af Anne-Mette Skaanning, skaa@bergske.dk

Borgmesterkandidater er rørende enige om, at det bliver nødvendigt at hæve skatten den kommende valgperiode.

RINGKØBING-SKJERN: Selv om det i årevis har v æret god borgerlig politik, at pengene har det bedst i borgernes lommer, så er der udsigt til en skattestigning, hvis Iver Enevoldsen (V) bliver borgmester.

Han er nemlig parat til at fiske flere penge op af borgernes lommer fremover.

»Vi er hverken på fallittens rand eller på vej til at blive sat under administration, men vi står overfor nogle økonomiske udfordringer,« som han diplomatisk udtrykker det.

Strengt nødvendig

Den udlægning mener socialdemokraternes spidskandidat Niels Rasmussen er noget af en underdrivelse.

»En skattestigning er strengt nødvendig. Vi simpelthen ikke kan være det nuværende serviceniveau bekendt,« siger han blandt andet med henvisning til, at kommunen ligger i den absolutte bund, når det for eksempel gælder udgifter til aktivering af ledige.

Dugfriske tal offentliggjort i LO’s Ugebrev viser, at der er kommuner som bruger ti gange så meget som Ringkøbing-Skjern Kommune.Heller ikke ældreservicen er noget at prale af.

»Vi er ualmindeligt pressede lige nu - ikke mindst fordi Venstre sprang fra den skattestigning, vi allerede skulle have haft til næste år,« understreger Niels Rasmussen .

Det var udsigten til en strafafgift på 80 millioner kroner over de næste år, som fik Venstre, Kristendemokraterne og Dansk Folkeparti til at slå bremsen i.

Og det fortryder Iver Enevoldsen ikke.

»Men jeg synes, at der lige nu bliver brugt mange kræfter på at sætte fokus på, at det går så dårligt. Det mener jeg faktisk ikke, at det gør. Vi kan godt forsvare kommunens serviceniveau. Man kan ikke nødvendigvis konkludere at en høj udgift også er udtryk for et højt serviceniveau,« siger Venstres borgmesterkandidat.

Rådhus-undersøgelse

Skatten er langt fra eneste måde at forbedre den kommunale økonomi på. Der kan hentes en gevinst på mellem 20 og 40 millioner ved at samle den kommunale administration på ét rådhus, mener socialdemokraternes spidskandidat.

Den påstand er Iver Enevoldsen langt fra klar til at købe. Men han vil meget gerne have det undersøgt.

»Der er opbrud i den gamle aftale om, at der skulle være fem rådhuse i storkommunen. Men lad os nu se at få undersøgt, om der er penge at spare - før vi beslutter noget,« siger han.

Rignkøbing vinder

Falder undersøgelsen ud til fordel for et centralt rådhus, er han imidlertid ikke i tvivl om, hvor det skal placeres.

»Det skal ligge i Ringkøbing,« siger han.

Den diskussion er Niels Rasmussen ikke klar til at lukke.

»Nu må vi se, hvor en undersøgelse peger på det vil være mest hensigtsmæssigt,« siger han og erkender, at det nok godt kunne gå hen og blive Ringkøbing.

Der er 21 dage til vælgerne skal sættederes kryds - spidskandidaternes valgkamp er i gang.

Læs dagens leder på side 18.

 

Billedtekst: Duel. Borgmesterkandidaterne Iver Enevoldsen (V) og Niels Rasmussen (S) drømmer begge om at indtage rådhusets hjørnekontor efter valget. De har nu 21 dage til at diskutere politik. Foto: Jørn Deleuran.Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 18.11.13 af  fcwQhiVw
fake Cartier Watches Replica Rolex WatchesLet"s face it you happen to be acquiring an merchandise that is in a lawful grey area so never expect everyone to become as pure because the driven snow. Replica Rolex Watches Fake Tag Heuer Makers of fake Rolex watches run the gamut from back again alley hackers to stylish Swiss factories employing Swiss produced components Fake Tag Heuer Watches fake Cartier Watches . Fake Tag Heuer Watches You can find 3 classes of pretend Rolex watches:
#2 | Skrevet den 01.01.14 af  rGIXRcnB
faux rolex watches replica tag heuer watches‎ Even so below within a bayside flatlands along with Redwood coast, http://jandbcoffeeco.com/product/imitation.html The foundation of the dappling low would look like we are the emerald green small municipality