Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Sammenspil skal styrke de røde

Skrevet d. 15-09-2009 |
Rss-feed

Af Anne-Mette Skaanning, skaa@bergske.dk

S og SF satser benhårdt på af få flere mandater ved kommunalvalget end de nuværende seks. Derfor har partierne indledt et valgteknisk og politisk samarbejde.

RINGKØBING-SKJERN: Socialdemokraternes gruppeformand Niels Rasmussens mobiltelefon er indstillet på rød valgkamp.

Hver gang den ringer, vælter Kim Larsens version af arbejdersangen »Internationale« ud i stuen. Dens ejermand glæder sig da også til kommunalvalget om halvanden måned. Her drømmer han om at bryde Venstres absolutte flertal i byrådet.

Præcis den samme drøm har SF’s enlige byrådsmedlem Peder Sørensen, der i foråret dristede sig til at sige, at partiets medvind gerne skulle give mindst ét gerne to medlemmer ekstra efter valget.

Og nu har de to herrer - med medlemmernes opbakning - slået sig sammen for at nå målet. Det sker med et valgteknisk samarbejde for at undgå stemmespild.

»Ved sidste valg var vi 93 stemmer fra at få et mandat mere, end de fem vi fik,« siger Niels Rasmussen .

Et samarbejde dengang kunne formentlig have givet den røde blok den ekstra stol i byrådssalen.

Og nu er de vestjyske SF’ere altså blevet modne til at samarbejde med Socialdemokraterne, som det også sker på landsplan.

Udover det valgtekniske samarbejde, har de to partier lanceret tre fælles programpunkter, som de satser på vil få effekt hos vælgerne.

»Borgerne er klar til en ny kurs. Nu er der spildt fire år og det har kostet penge, ligesom borgerne kan mærke at økonomien bliver dårligere, servicen bliver ringere og ringere,« lyder det fra S og SF’s frontfigurer.

De er personligt trætte af, at Venstre nægter at diskutere politik, men overlader styringen til administrationen.

»Ved det seneste budgetforhandling nikkede Venstre bare til direktionens udkast. Der var ingen vilje til nytænkning eller til at diskutere, om man kunne gør tingene på en anden måde,« siger Peder Sørensen.

»Jeg opfatter det som arrogance. De har forberedt sig på at skulle arbejde tæt sammen med administrationen efter valget, som om det allerede var overstået,« siger Niels Rasmussen .

Selv om de to røde herrer godt ved, at de ikke ligefrem har udsigt til at skulle overtage ledelsen fra de borgerlige - Venstre har i dag absolut flertal - så vil de tage kampen op.

»Nogen må gøre noget for at ændre kursen. Ellers skal vi fortsat leve med at have landets laveste normering i daginstitutionerne, der vil blive pillet ved timetallet i folkeskolerne og det er altså ikke den måde, vi får nye borgere til kommunen,« lyder den indledende valgtale fra de røde.

Hvor mange mandater satser I på at få efter valget?

»Er det 15,« griner Niels Rasmussen .

»Nej, vi vil ikke sætte antal på. Men vi vil arbejde hårdt på sagen,« lyder det fra de nye holdkammerater, der begge glæder sig vildt til at komme i kamp - valgkamp.

Billedtekst: Fælles Mål. Peder Sørensen (SF) og Niels Rasmussen (S) håber på at deres sammenspil vil give flere mandater til deres partier. Foto: Jørgen Kirk.Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 20.11.13 af  cvHZjXPf
replica carier watches The bad information is that no one fake Cartier Watches Replica Rolex Watches , even your blind Aunt Millie will assume they"re authentic Rolex timepieces. You will come across these Chinese fakes getting offered around the road with strange names around the dials like Folex or Rolexx. Our assistance is always to keep away from these cheapos. They are only very good for gag presents - at finest.