Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

En forplumret vandsag skal nu i ny behandling

Skrevet d. 05-09-2009 |
Rss-feed

Af Christian Baadsgaard, chba@bergske.dk

Lille, men meget væsentlig detalje, blev overset af udvalgsformand i første omgang.

RINGKØBING-SKJERN: En bekendtgørelse fra 2001 blev tilsyneladende glemt i den gamle Egvad Kommune.

Siden det år har dagplejere skulle have tjekket vandet, hvis de har en privat vandboring, og bekendtgørelsen fastslog, at dagplejere i den henseende skulle sidestilles med institutioner.

Dagplejerne har skrevet til udvalgsformand Bent Dyrvig om sagen for at bede om, at kommunen dækker disse udgifter. Han svarede i et brev sammen med fagchef Peter Jørgensen, at der ikke var basis for at kompensere, da kommunen som udgangspunkt ikke kompenserer for ekstraudgifter ved lovændring.

»Til orientering kan det oplyses, at øvrige medarbejdere i Ringkøbing-Skjern Kommune som udgangspunkt ikke får kompensation for ekstraudgifter i forbindelse med eventuelle ændringer i lovgivningen. Eksempelvis har en del medarbejdere i forbindelse med lov om kommunalreformen fået ekstra udgifter bl.a. til transport. Disse udgifter ydes der ikke kompensation for,« slutter brevet til dagplejerne.

På baggrund af Dagbladets henvendelse med spørgsmål i sagen, har Bent Dyrvig gennemgået akterne.

Her er han faldet over en lille, men meget væsentlig detalje, som er overset i første omgang. Brevet er nemlig også stilet til Børne- og Familieudvalget og ikke kun Bent Dyrvig. Det betyder, at sagen om kompensation burde have været til politisk behandling, og ikke - som Bent Dyrvig gjorde - sendt til administrativ behandling.

»Nu tager jeg sagen med til udvalget. Det er jeg nødt til, for den detalje skulle jeg have set i første omgang, og det retter jeg nu,« siger Bent Dyrvig, der dog fastholder, at kommunen ikke bør yde økonomisk dispensation for lovændringer, selv om det gøres i andre kommuner.

Niels Rasmussen fra Socialdemokraterne har også modtaget en henvendelse fra dagplejerne.

»Hvis det er noget, staten har pålagt, bør den udligne det til kommunerne. Og det er ikke rimeligt, at vores ansatte skal pålægges sådan en ekstraudgift,« siger Niels Rasmussen , der er villig til at arbejde videre med sagen.

 Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 17.11.13 af  hhLbNPjE
Fake Tag Heuer Watches These watches almost often have quartz movements fake Cartier Watches . Fake Tag Heuer Watches for Sale The excellent news is they operate Ok and they"re definitely low cost - below one hundred bucks.
#2 | Skrevet den 03.01.14 af  ICarKrDr
Look that flat very well scuff marks. yet replica bvlgari online , You should invest a bit longer, replica bvlgari online fake panerai watches In the event a a lot more or higher leading scrapes.