Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Tænketank for ældreboliger

Skrevet d. 10-05-2009 |
Rss-feed

Af Annette Holm, thor@bergske.dk

Forslag om tænketank med brugere, arkitekt og kommune faldt i god jord på temadagen om ældreboliger.

videbæk: Tage Elkjær fra Ældre Sagen og Niels Rasmussen (S), formand for kommunens social- og sundhedsudvalg havde allerede, inden temadagen om ældreboliger i Videbæk Idræts- og Fritidscenter var slut, aftalt med hinanden, at de ville snakke videre om en tænketank for udvikling af fremtidens ældreboliger.

Forslaget kom fra arkitekt Lisbet Wolters, Årstidernes Arkitekter, og hun mente, at det vil være oplagt, at brugere, kommune og arkitekt sætter sig sammen for at realisere mange af de spændende tanker, der blev fremlagt i løbet af torsdag eftermiddag.
Fremtidens ældreboliger

Små 200 - primært seniorer - fra hele kommunen var kommet til ældrerådet og Ældre Sagens temadag for at høre om fremtidens ældreboliger og dens indretning.

Der var mange bud på, hvordan boligen kan være, men en undersøgelse, som Ringkøbing-Skjern Kommune netop har afsluttet viser, at seniorer vil bo i kommunens fem-ti største byer, helst i kvarterer med aldersspredning.

Af indlæggene fremgik det også, at mange seniorer foretrækker bofællesskaber.

Margrethe Kähler fra Ældre Sagen slog til lyd for, at det kun er demente, som bør i plejeboliger, mens andre skal kunne klare sig i egen bolig, hvis den indrettes, så det bliver en bolig for hele livet.

Og det - fremgik det af et andet indlæg - betyder, at teknologien i langt højere grad skal tages i brug og udvikles til de kedelige opgaver, så hjemmeplejen kan få mere tid til personlig pleje og en snak.
Knaldgodt

Formanden for ældrerådet, Knud Egon Jensen, konkluderede til slut, at fremtidens ældre vil have større boliger og flere muligheder, og han opfordrede kommunen til at nedsætte den foreslåede tænketank, finde et område i Ringkøbing og tænke de mange tanker, der var kommet og sikkert også kommer, ind i fremtidens ældreboliger.

Tage Elkjær, formand for Ældre Sagens koordinationsudvalg, var rigtig godt tilfreds med temadagen.

»Det har været knaldgodt med folk udefra og lokale politikere samt mange ældre. Vi har fået inspiration og mange gode ideer,« lød det fra Tage Elkjær.

Billedtekst: Ældreboliger. Små 200 havde taget imod indbydelsen til temadag om ældreboliger, og de fik en eftermiddag med inspiration og mange gode ideer. Foto: Jørgen Kirk.Tænketank. Tage Elkjær fra Ældre Sagen og udvalgsformand Niels Rasmussen (S) aftalte allerede på temadagen, at de vil snakke videre om en tænketank om ældreboliger.Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 11.11.13 af  vvXBdJYn
Fake Tag Heuer Watches for Sale Duplicate Watches - At the greatest tier sits the Swiss made Rolex Replicas. fake Cartier Watches Fake Tag Heuer Swiss refers to not the nation of manufacture Replica Watches for Sale , but fairly towards the origin on the movement utilised in the view.
#2 | Skrevet den 04.01.14 af  yLXFKifv
copy panerai watches N well prepared and as well as distinctive website published by partners in this area people individuals who else engagingly recount their specific sports intrusions fake tag heuer watches online replica tag heuer watches‎ ,--Catalogue log