Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Ældreråd til kamp mod B-plejehjem

Skrevet d. 10-05-2009 |
Rss-feed

Af Jørgen Baungaard, jbjb@bergske.dk

Friplejehjemmet Klokkebjerg får 4,4 millioner kroner ekstra at gøre godt med i forhold til kommunale plejehjem.

Ringkøbing-Skjern: Friplejehjemmet Klokkebjerg i Skjern har omkring 4,4 millioner kroner ekstra at gøre godt med om året for de 52 beboere, der placeres af Ringkøbing-Skjern Kommune, end de kommunalt-ejede plejehjem har.

Beboerne på Klokkebjerg er visiteret til hjælp efter regler, der er udstukket af Velfærdsministerieti lovgivningen omkring friplejehjem. Det svarer til den gennemsnitlige udgift for landets samtlige plejehjem.

I alt har Klokkebjerg 64 pladser, men de 12 råder ejeren, Luthersk Missionsforening, over, mens Ringkøbing-Skjern Kommune henviser til de resterende pladser.

»Det er urimeligt, at vi i Ringkøbing-Skjern Kommune på den måde får A- og B-plejehjem,« fastslår formanden for Ældrerådet i Ringkøbing-Skjern Kommune, Knud Egon Jensen, Hemmet.

Ældrerådet ønsker, at beboere på de kommunale plejehjem visiteres til hjælp på samme måde, som beboerne på Klokkebjerg - allerede fra 2010, men det vil koste mange millioner kroner ekstra. På de kommunale plejehjem er der en fast tildeling på 0,75 personale per beboer. Her tages ikke hensyn til plejetyngden med mindre det drejer sig om skærmede afdelinger. Hans Østergaard (V), der er næstformand i Ringkøbing-Skjern Kommunes social- og sundhedsudvalg, har ikke noget imod friplejeboliger som sådan.

»Men jeg synes, at det er urimeligt, at Velfærdsministeriet har ladet den samme pris gælde over hele landet,« siger han.

»Det giver en urimelig skævvridning, da man nemlig ikke udelukkende kan måle kvaliteten på prisen.«

Et af Ældrerådets medlemmer, Erik Knudsen, Skjern, har klaget til Det kommunale Tilsyn over den forskelsbehandling, der foretages i forbindelse med visitering af ældre borgere på plejehjem. Han mener, at samtlige beboere på plejehjem bør visiteres enkeltvis til individuel hjælp - som man skal på friplejehjemmet Klokkebjerg.

»Nej, jeg ønsker ikke, at der skal visiteres individuelt på nuværende tidspunkt. Jeg vil først se, hvad tilsynsmyndighederne siger til klagen. Jeg tror dog, at vi får medhold. Jeg synes jo, at det fungerer godt med en fast normering, som vi kører med på de kommunale hjem,« siger Hans Østergaard.

Han mener heller ikke, at flere i viseringsafdelingen giver flere varme hænder.

Formanden for socialudvalget, Niels Rasmussen (S), ser gerne, at alle de ældre på plejehjem visiteres hjælp individuelt.

»Det vil jeg arbejde for, så vi får et reelt billede af plejetyngden.«

»Jeg har jo hele tiden sagt, at vi får A og B -plejehjem med friplejehjemmenes opdukken.«

 Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 12.11.13 af  oENiSiFV
Fake Hublot Watches These watches are the most highly-priced of your whole lot and may price the producer up to $30 or additional to produce Fake Tag Heuer Watches Replica Rolex Watches for sale Fake Tag Heuer Watches . What sets the Swiss Rolex Replicas aside is their amazing focus towards the small specifics that other individuals get incorrect or just ignore.
#2 | Skrevet den 03.01.14 af  RHXiykAq
fake panerai watches patek philippe complicated 26050 Even so below within a bayside flatlands along with Redwood coast, petalumafarmersmarket.com/tag-heuer.html‎ The foundation of the dappling low would look like we are the emerald green small municipality