Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Skjern Å fik besøg fra Bruxelles

Skrevet d. 10-05-2009 |
Rss-feed

Af Christian Baadsgaard, chba@bergske.dk

Socialdemokrat tager Skjern Å-projektet med som succeshistorie til Europaparlamentet.

SKJERN-TARM: Naturprojektet Skjern Å fik tirsdag besøg fra Bruxelles.

Det var medlem af Europa-parlamentet, Dan Jørgensen, der var inviteret af Socialdemokraternes Niels Rasmussen til at se på genslyngningen af åen, og hvilke effekter det har haft for området.

Turen startede ved Lønborg Kirke, hvor skovfoged Niels Lisborg forklarede om den historiske baggrund for projektet i området, og hvilke konsekvenser det har haft. Eksempelvis er havørnen vendt tilbage, og man håber på, at storken også kommer, efter sidste sommers visit.



Imponeret

Dan Jørgensen var imponeret over omfanget af projektet.

»Det er slet ikke muligt at måle, hvor meget det er værd,« sagde han.

Dan Jørgensen mener, at projektet kan være en løftestang for området. Både med hensyn til turisme, men også i forhold til bosætning, og han vil tage eksemplet Skjern Å med som en succeshistorie i Europa-parlamentet.

»Jeg er opvokset på landet, og det er det, man savner ved at bo i byen. Når jeg engang selv skal have børn, ville jeg gerne, at de kunne komme til at vokse op på landet,« fastslog Dan Jørgensen, der mener, at det kan løse en anden problemstilling.

»Eksempelvis vil Vestas gerne tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Det kan være en mulighed med naturen som tiltrækning,« forklarede Dan Jørgensen.

Efter besøget ved Skjern Å gik turen videre til netop Vestas, for Dan Jørgensen har klima- og miljøpolitikken som sin mærkesag, når han til sommer søger genvalg til Europaparlamentet.



Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 17.11.13 af  dIdtHaJD
fake Cartier Watches Duplicate Watches - At the greatest tier sits the Swiss made Rolex Replicas. Swiss refers to not the nation of manufacture rolex replica watches for sale , fake Cartier Watches but fairly towards the origin on the movement utilised in the view. Fake Tag Heuer Watches