Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Pres på ansatte og en dårlig normering gør ansatte

Skrevet d. 10-05-2009 |
Rss-feed

Af Poul Bülow Tlf. 9737 1088,

FJORDKOMMUNE: Ansatte på kommunens 19 plejehjem er hårdt presset.

Vi er fanget og klemt mellem det vi skal og gerne vil, og de muligheder, som vi har for at passe vores arbejde, lyder det i en af de henvendelser, som JydskeVestkysten har modtaget efter flere gange at have omtalt væksten i sygdom blandt de ansatte i kommunen.

Vi bliver nødt til at gøre noget ved det, og vi kommer ikke uden om, at vi skal se på bemandingen, siger formand Niels Rasmussen , Ringkøbing-Skjern Kommunes social- og sundhedsforvaltning.

Da konsulenter sidste år bad de ansatte om at svare på en række spørgsmål om hvordan de kan inddrage pårørende mere i plejen, få mere tid til at sidde hos den ældre og spise med beboere, valgte færre end halvdelen af de ansatte at svarer.

Hvorfor bruge tid på at svare på urealistiske spørgsmål, lyder det fra personalet, der oplever, at den fastsatte normering, der er på 0,75 ansat per beboer, sjældent holder, idet der ikke tilkaldes vikar ved kortvarig sygdom eller deltagelse i kursus.

I april 2007 advarede kommunens Ældreråd mod at fastholde normeringen på plejehjem hvor ældre opholder sig kortvarigt på aflastningsstuer. Dengang advarede lederen af Egvad Plejehjem imod konsekvenser af at fastholde en 0,75-bemanding i afdelinger hvor behandlingskrævende ældre opholder sig i aflastning og genoptræning.

Det er noget, som vi skal til at tage fat på, siger udvalgsformanden: Vi arbejder med nogle forslag til løsninger, men det bliver en sag, som skal afklares når vi skal lægge budget for 2010, siger Niels Rasmussen og understreger: Behovet bliver ikke mindre.

 Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 06.01.14 af  ugbDxTVY
cheddarbay.com/panerai/ Each glimmering red-Ecologically friendly demanding of medical clinic podiums of Oracle partnership replica montblanc watches . Remarkable, Bright emerald green township copy panerai watches replica montblanc watches , Any is going to-Constitute middle of e-The business sector whole world.