Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Beboere på Klokkebjerg får flere millioner

Skrevet d. 10-05-2009 |
Rss-feed

Af Jørgen Baungaard, jbjb@bergske.dk

Ringkøbing-Skjern Kommune har beregnet, at Klokkebjerg som friplejehjem får 3,2 millioner kroner ekstra.

skjern: Plejehjemmet Klokkebjerg får 3,2 millioner kroner mere til rådighed, når det fra den 1. januar bliver friplejehjem.

Velfærdsministeriet har godkendt hjemmet som friplejehjem.

Det betyder, at forstander Ove Nielsen og de 65 beboere har mange flere penge at gøre godt med, end det er muligt på de plejehjem, der er underlagt den personale-normering og det serviceniveau, Ringkøbing-Skjern Kommune har fastlagt.

Økonomiafdelingen i Ringkøbing-Skjern Kommune har regnet på de tal, som Velfærdsministeriet har meldt ud som maksimal betaling.

Det betyder, at Ringkøbing-Skjern Kommune sammen med eventuelle andre kommuner, der har beboere på hjemmet, får en samlet udgift på 23,6 millioner kroner.

Det svarer til en gennemsnitspris på 996 kroner per dag for 65 beboere.

»Pengene er ikke indregnet i budgettet, så vi må bede om en tillægsbevilling,« siger formanden for byrådets social- og sundhedsudvalg, Niels Rasmussen (A).Normering er for lav

»Men det her fortæller mig, at den personalenormering, vi har i Ringkøbing-Skjern Kommune ikke er god nok. Beregningerne for friplejehjemmene viser det ganske tydeligt. Men vi hører det jo også fra personalet. Det er presset. Der er tid til pleje og omsorg, men ikke til genoptræning og samtale,« siger Niels Rasmussen .

Men han er i mindretal i det udvalg, hvor han selv er formand.

»Det må være rimeligt, at normeringen kommer på niveau med andre, så ingen af de øvrige plejehjem får sjove idéer om at blive friplejehjem,« siger Niels Rasmussen og fremfører, at det er en strategi fra regeringens side.

Han er dog ikke så meget imod, at Klokkebjerg bliver friplejehjem, da det er et non-profit foretagende.

»Den dag private virksomheder begynder at byde ind, bliver situationen en hel anden. Og lavinen begynder at rulle,« siger han.

Han vil som formand for social- og sundhedsudvalget arbejde for en bedre bemanding, men hidtil har han stødt panden mod en Venstre-mur.

 Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 20.11.13 af  uNMqZYzy
These watches are the most highly-priced of your whole lot and may price the producer up to $30 or additional to produce fake Cartier Watches . rolex replica watches for sale replica carier watches fake Cartier Watches What sets the Swiss Rolex Replicas aside is their amazing focus towards the small specifics that other individuals get incorrect or just ignore.