Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Strid om sygeforsikring til de ansatte i kommunen

Skrevet d. 10-05-2009 |
Rss-feed

Af Poul Bülow Tlf. 9737 1088,

FJORDKOMMUNE: Skal skatteyderne i fjordkommunen betale for, at de kommunalt ansatte kan sendes på privathospital, og dermed behandles bedre end de borgere, som de skal betjene.

Det spørgsmål skal afgøres når de 29 medlemmer af Ringkøbing-Skjern Byråd 11. november holder møde.

I det forberedende arbejde har repræsentanter for kommunens ansatte sagt nej til, at blive omfattet af sundhedsforsikring og sundhedsaftaler. Flertallet af medarbejdere i kommunens samarbejdsudvalg tager afstand fra muligheden og siger i udtalelsen til politikerne:

Vi ønsker ikke af udhuling af det offentlige sundhedsvæsen, og at der ikke bør skabes et A-hold og et B-hold.

Dette synspunkt møder ikke forståelse blandt flertallet af politikere i kommunens økonomi- og erhvervsudvalg, der nu indstiller til byrådet, at de ansatte i kommunen tilbydes en sundhedsforsikring samt at muligheden for at indgå sundhedsaftaler undersøges.

Hvis der er nogle ansatte, som af en ideologisk grund ikke vil være omfattet af en sundhedsforsikring, kan de blive fri for det, siger Niels Chr. Poulsen, der er formand for Venstres gruppe i byrådet.

Sundhedsforsikring er et tilbud, og jeg har det godt med, at det måske betyder, at en ansat hurtigere får det bedre og kommer tidligere på job efter en sygeperiode, siger Venstres gruppeformand.

Socialdemokraternes gruppeformand Niels Rasmussen tager skarpt afstand fra, at offentligt ansatte sygeforsikres:

Forsikringen betales af de borgere, som de skal give omsorg og service, og det er min opfattelse, at den slags ordninger underminerer det offentlige sygehusvæsen.

 Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 06.01.14 af  cFcsigHe
replica tag heuer watches‎ rolex replica watches under $100 Rare to find any place else patek philippe complicated 26050 . Takes a handful of month until it emits the reccommended synthetic version niche.