Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

Kommunens kræft-projekt skal overleve

Skrevet d. 10-05-2009 |
Rss-feed

Af Palle Hyldahl Brændsgaard, pabr@bergske.dk

Staten stopper sin støtte til kræft-projekt - og så er det op til kommunen og regionen at skaffe penge til projektets fortsættelse.

Ringkøbing: Sundhedscenter Vest i Tarm stod i går bag kræft-konferencen på Hotel Fjordgården, og den blev en succes med omkring 150 deltagere et tal, der endda kunne være langt højere, havde der været plads.

Og sundhedscentret er vant til succes. Ikke mindst for det kræftrehabiliteringsprojekt, Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse gav puljemidler til sidste år. Problemet er nu blot, at også Folketinget om et år vil konkludere, at projektet var en succes og dermed trække sin startpenge og lægge ansvaret til en fortsættelse over til kommune og region, påmindede Niels Rasmussen , formand for Social- og Sundhedsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Derfor er det ikke sikkert, at projektet vil køre videre, men Niels Rasmussen gjorde det klart, at han vil kæmpe for en videreførelse.

»Jeg håber, projektet kører videre, for det har været en succes, og det fortjener at fortsætte,« sagde han og afslørede, at han vil kigge i alle retninger for at finde penge og overlevelsesmuligheder:

»Vi kunne kigge mod omkringliggende kommuner som Varde, Herning eller Holstebro eller måske endda arbejde med to af dem.

Dette tilbud har virkelig hjulpet mange mennesker, og derfor er det en offentlig opgave at sørge for, at det fortsætter.«

Ros til kommunen

Formanden for Kræftens Bekæmpelse, Frede Olesen, der var en af gårsdagens foredragsholdere, havde også mange lovord med til Ringkøbing-Skjern Kommune.

»Det er fantastisk, det I har gang i herovre,« lød den indledende ros, inden det gamle Ringkøbing Amt fik et kompliment for at have Jyllands bedste kultur med hensyn til at samarbejde.

»Den kultur skal I værne om. I har den kultur, at ting kan gøres lokalt. At naboen og hjemmesygeplejersken skal bruges,« sagde Frede Olesen på en dag, der netop handlede om vigtigheden af, at de forskellige led samarbejdede, så en kræftramt mest smertefrit kan komme tilbage til arbejdslivet.

»I har fanget den rigtige måde at tænke sundhedscenter på,« konkluderede han.

 Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 18.11.13 af  lQChXPDY
Fake Hublot Watches The moral dimension of acquiring an Omega reproduction view is certainly an crucial thought. Purchasing a reproduction observe is more akin to downloading cost-free music from the internet Fake Tag Heuer Watches fake Cartier Watches Fake Tag Heuer . Fake Tag Heuer Watches The original makers commit a great deal in producing Fake Hublot Watches , marketing and promoting the merchandise plus the replica makers money in on the popularity within several weeks by selling in a fraction with the unique price Fake Tag Heuer Watches . So purchasing a duplicate observe may tantamount to stealing.
#2 | Skrevet den 03.01.14 af  acwlvQic
If you weren"t pursuing task trajectories because pointing to ginger root additionally Baby replica watches quality , Why don"t we said oneTowards the end amongst 2000 mens imitation watches www.alpine-air.com/faux.php , replica iwc watches King elvis wore set to the peak furthermore went to leave a house.