Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Medieomtale / Avis

National strategi for velfærdsuddannelserne

Skrevet d. 10-05-2009 |
Rss-feed

Af Jørgen Baungaard, jbjb@bergske.dk

Politikere overrasket over undersøgelse, der viser ganske god tilfredshed med niveau på 20 ældrehjem i Ringkøbing-Skjern Kommune.

ringkøbing-skjern: Der er en generel tilfredshed med servicen på plejehjemmene i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Således viser en omfattende undersøgelse, at både pårørende og personalet er ganske godt tilfredse med den service, beboerne modtager på de 20 plejecentre i Ringkøbing-Skjern Kommune. Forholdene er faktisk langt bedre end deres ry, hvis man skal tro undersøgelsen, der er foretaget af Analyse- og Kvalitetsafdelingen i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Analysen blev præsenteret på et pressemøde, hvor socialudvalgsformand Niels Rasmussen (S) ikke lagde skjul på, at det var med bange anelser, man søsatte undersøgelsen.

»Jeg er glad for, at der er en generel tilfredshed med servicen, og man opfatter niveauet som ens i de fem kommuner. Det betyder, at harmoniseringen er gennemført.«

Lære af hinanden

Nu skal der arbejdes videre med rapporten, så de enkelte hjem skal lære af hinandens gode sider, så man på den måde kan højne standardten.

Ringkøbing-Skjern Kommune bruger også rigtig mange penge til sin ældreomsorg i forhold til andre kommuner i området. Analyseafdelingen har sammenlignet med Holstebro, Skive, Billund, Struer, Lemvig og Varde.

Her viser det sig, at kun Lemvig og Skive bruger flere penge per indbygger til ældreområdet end Ringkøbing-Skjern, nemlig 8150 kroner - mod Vardes 6297 kroner.

»Der er åbenbart penge nok i organistionen, og det er så bare om at bruge dem rigtigt,« bemærkede socialchef John Christensen på pressemødet.

Han fremhævede det vidensgrundlag, som forvaltningen og politikerne har for at gøre det bedre. Således bliver personalet inviteret til temamøder, hvor det kan lære af hinanden.
To løsninger

Niels Rasmussen fremhævede, at personalet peger på manglende tid til nærvær. Og ifølge ham kan det kun løses på to måder - enten gennem højere bevillinger eller gennem en omstrukturering.

Det sidste betyder formentlig lukning af endnu en række ældrecentre.

»Vi må regne med, at folk, der vælger det fag, også gerne vil arbejde med mennesker. De ønsker tid at drikke kaffe med dem og gå en tur. Når den tid ikke findes, betyder det mindre tilfredshed med jobbet,« mener socialudvalgsformanden.

 Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 02.01.14 af  YJloTmBy
replica bvlgari N well prepared and as well as distinctive website published by partners in this area people individuals who else engagingly recount their specific sports intrusions replica cheap watches patek philippe price ,--Catalogue log