Niels Rasmussen
Her er du: Velkommen / Dagbog

Et spørgsmål om troværdighed

Skrevet d. 04-12-2010 |
Rss-feed
Er det vigtigste for en politiker, at man for enhver pris skal sidde med blandt magthaverne ved "det rigtige bord" eller er det vigtigste at være tro mod de værdier og holdninger man, som politiker, står for og er valgt på? For mig er der ingen tvivl, at politik drejer sig om, at være tro mod de holdninger og værdier man står for. Er man en politiker, der blot ønsker at sidde med ved "det rigtige bord", mister man substans og troværdighed.

Derfor har jeg heller ikke på noget tidspunkt været i tvivl om, at jeg ville stemme nej til dette års budget i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er et budget, der rammer helt ved siden af de holdninger og værdier, jeg står for. Der kommer til at ske store nedskæringer overfor de grupper jeg kæmper for: børnene, de unge, de ældre, de handicappede og det er et budget, som ikke bringer orden i økonomien i kommunen. Der bliver slet ikke skabt et økonomisk råderum, så vi kan få opfyldt visionen om at udvikle kommunen og forbedre servicen, til gavn for borgerne, samt tiltrække nye borgere til kommunen. Det bliver fortsat grønthøsterens politik, der kommer til at herske i kommunen. 

Den seneste tid, har politisk set været meget trist. Det er ikke nogen hemmelighed. Jeg har, i de mere end 20 år, jeg har siddet i kommunalpolitik, ikke oplevet et budgetforløb, der har været så dårligt forberedt i en Socialdemokratisk gruppe.

Det resulterede i, at Socialdemokraterne stort set ikke fik nogen politiske indrømmelser. Ikke desto mindre, sagde et flertal i S gruppen ja til budgetaftalen! Det, uden at gruppen har været samlet for at drøfte, om vi skulle være med eller ej. Beslutninger er truffet af et par medlemmer af gruppen, som helt sikkert har deres egen dagsorden. Dermed løb socialdemokraterne fra alle de løfter, man havde givet vælgerne i valgkampen!

Hvorfor mon det? Jeg har gennem det seneste 1½ års tid kunnet mærke, at der var et par medlemmer i byrådsgruppen, som var mere optaget af at sidde med ved "det rigtige bord", fremfor at kæmpe for socialdemokratiske værdier og holdninger. De vil formentlig hellere administrere borgerlig politik mod at få tildelt politiske poster, frem for at kæmpe for socialdemokratiske værdier. Det kræver naturligvis ikke så meget arbejde og sikkert hyggeligere. Men det er ikke troværdigt, hverken overfor de værdier socialdemokraterne står for eller vælgerne.

At jeg i forbindelse med budgettet blev tvunget forlade partiet er helt uforståeligt. Flertallet i gruppen stod fast på en paragraf i partilovene, som man ikke behøvede. Men, når nogle gerne ville af med mig, var muligheden her - og den mulighed tøvede man ikke med at bruge. Jeg har talt med Socialdemokrater i andre kommerne, hvor man heller ikke har været enige om budgettet. Her har man ikke "ekskluderet" medlemmer!

Hvorfor skete det så her? Der er ingen tvivl om, at et par gruppemedlemmer og nogle i bestyrelsen synes, jeg har været for markant. Det har de ret klart tilkendegivet. De har også været irriteret over, at jeg ikke bare tog tedentiøse rapporter til efterretning og lod kammerateri i Venstre gå upåagtet hen. Det er også tilkendegivet, at min markente fremfærd har irriteret Venstre. Til det kan jeg kun sige: JA - og... Jeg er ikke Venstre minus 10%... I politik skal man ikke spørge sine politiske modstandere om tilladelse til, hvad man skal mene, synes og tænke!

Jeg er ikke politiker for at være rygklapper eller nikkedukke. Jeg er politiker for at kæmpe for de holdninger og værdier jeg kan stå inde for! De holdninger vil jeg også kæmpe for i fremtiden!  

Gå tilbage til oversigten

Kommentarer

#1 | Skrevet den 05.12.10 af  Jim Høgfeldt
Selv om vi ikke er helt politiske enige, så skal der alligevel lyde:
Respekt for det!
Mkh. Jim Høgfeldt
#2 | Skrevet den 11.03.12 af  niels kunert
det er træls..
samarbejde er at sætte sig sammen og sammen at diskutere i fællesskab problemernes mfang, og hvordan de skal løses sammen i samarbejde, da først er man rigtig socialdemokrat med en socialdemokratisk adfærd jfr. principprogrammer til alle tider..!!
Jeg vil håbe du kommer igen, Niels..du er for god til at ha' stående udenfor porten..bank på, slå porten ind, om nødvendigt...og, vær ikke bange for at løbe panden imod en mur, hvem siger at muren holder ????
Mange hilsner, Niels
#3 | Skrevet den 19.11.13 af  xnwZDKOZ
Fake Tag Heuer Watches These watches regularly use movements incorporated into Omega or other best end watches and frequently use genuine gold inside the casework and bracelets fake Cartier Watches . Replica Rolex Watches
#4 | Skrevet den 07.01.14 af  10
replica iwc watches We hope that you will be part of us as we continue our journey in direction of this aim fake panerai watches jandbcoffeeco.com/product/imitation.html replica montblanc watches for sale patek philippe fake watches . cartier replica watches for men under 100 For those otherwise you that have been our clients in the previous we thanks for your religion in us along with the many testimonials we receive. It"s actually a joy to hear from our consumers with both great and negative email messages as which is the only real way we can be assured that we are transferring in the right course.
#5 | Skrevet den 07.01.14 af  10
Look that flat very well scuff marks replica watches sold in the usa fake iwc‎ . yet, You should invest a bit longer, In the event a a lot more or higher leading scrapes. replica tag heuer watches‎